USD34,27
EURO37,63
JPY0,231600
RUB0,355000
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.047,53
GR. ALTIN2.895,21
BTC62.564,84
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci
Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci
service

Bitcoin fiyatı, Eylül ayının ikinci yarısından itibaren yükseliş trendine girerek 60 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı. Birçok analist, Bitcoin’in şimdiye kadarki en iyi Eylül ayını geçirdiğini ve son 27 günde yüzde 11 yükseldiğini söylüyor. Bitcoin rezerv oranlarının artması, ekim ayına güçlü bir giriş yapabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin ETF Girişleri Eylül Sonunda Artıyor

27 Eylül Cuma günü Bitcoin ETF’lerinde yıllık toplam 496 milyonluk net giriş yaşandı. En yüksek giriş, Ark Invest ve 21Shares şirketlerine ait ARKB ETF’sinde gerçekleşti. Toplam değeri 203 milyon olan ETF girişi, toplam net girişi 2,723 milyar dolara ulaştırdı. Fidelity ETF’sinin tek günlük girişi 124 milyon oldu, tarihi net giriş ise 9,989 milyar dolara ulaştı. Grayscale ise 26 milyonluk tek günlük girişle 20 milyar dolarlık net çıkış yaşadı. 27 Eylül’de raporlanan verilere göre, Bitcoin ETF’lerinde net varlık değeri 61 milyar dolar ile yeni bir seviyeye ulaştı. Ayrıca BlackRock, uzun vadeli bir yatırım seçeneği olarak Bitcoin ETF hissesi satın aldığı paylaşıldı. BlackRock’ın elinde 198,874 IBIT olarak bilinen ETF hissesi bulunuyor.

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi?

ETF girişlerinde yaşanan tutarlı artışlar, Bitcoin fiyatının yükselmesine katkıda bulunurken, Microstrategy şirketinden gelen kurumsal alımlar da iyimserliği artırdı. Microstrategy, yalnızca son bir haftada 7.000 BTC satın alarak, kurumsal ilginin yükseldiğini gösteriyor. Eylül ayında ETF’lerde yaşanan net ve tutarlı girişler sayesinde, Bitcoin, Fed faiz indiriminin ardından gösterdiği iyileşmeyi sürdürdü ve Eylül sonunda toparlanmayı başardı. CryptoQuant CEO’sunun açıklamalarına göre rezerv oranları arttı. Bu gelişme, ETF girişlerinin artmasını destekledi. Rezerv artış, son iki yükseliş trendi takip edildiğinde, boğa koşusu başlamadan önceki bir işaret olarak ele alınıyor. Bu artışın devam etmesi, Ekim ve Kasım ayları arasında beklenen potansiyel bir boğa koşusundan önce erken bir işaret olabilir.

Bitcoin Rezervleri Artıyor: Erken Bir Ralli İşaret Mi? 68 Bin Dolar Direnci

Ünlü Analist Bir Sonraki Direnç Noktasını Açıklıyor!

Hafta sonu Bitcoin fiyatı 66,5 bin dolara ulaşarak son iki ayın en yüksek zirvesine ulaştı. Bir miktar geri çekilme ile 65,803 dolara geriledi ve aynı sürede işlem hacmi yüzde 12 düştü. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 66 seviyesine çıkarak yatay seyir izliyor. Analist Captan Faibik, Bitcoin’in şu anda boğaların tam kontrolünde olduğunu ifade etti. Analist, BTC’nin bir sonraki direnç seviyesinin 68 bin olduğunu açıkladı. Orta vadeli BTC tahminine de yer veren analist, boğaların bu seviyeyi koruyabilmesi halinde, genişleyen kama modelinde yukarı yönlü bir kırılma gerçekleşebileceğini açıkladı.

Bitcoin, rezerv oranlarının artması ve ETF girişlerinin devam etmesiyle birlikte, güçlü bir yükseliş trendine devam edebilir. Ancak, Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin de BTC fiyatında kısa vadeli spekülasyonlara neden olabileceği unutulmamalıdır. Yatırım kararları almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak ve riskleri değerlendirmek önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir