USD34,20
EURO37,07
JPY0,229300
RUB0,351000
GBP44,75
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.960,38
BTC67.337,00
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?

Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?

Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?
Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?
service

Kripto para piyasası eylül ayının üçüncü haftasında karışık bir seyir izliyor. Bitcoin fiyatı yükselirken altcoinler dalgalı bir seyirle piyasa hareketlerine ters hareket ediyor. Küresel piyasa şartlarının yarattığı spekülasyonlar ve ABD başkanlık seçimlerinin belirsizliği BTC fiyatı için iyimserliği yükselti ve genel piyasa değeri yüzde 0,35 minimal bir yükseliş sergiledi.

Bitcoin 67 Bin Dolarda Yükseliş Sinyali Veriyor

Bitcoin fiyatı son üç günde önemli bir yükseliş sergiledi ve 64 bin dolar seviyesinden 68 bin dolara ulaştı. Temmuz ayından bu en yana en yüksek zirveyi test eden BTC, kısa bir geri çekilme ile güncel olarak 67.165 dolardan işlem görüyor. İşlem hacmi yüzde 24 düşen kripto para, BlockRock ETF’sinin sadece 24 saate 2 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşması ile kurumsal yatırımcı ilginin yüksek olduğunu gösterdi. IntoTheBlock verileri göre Bitcoin sahiplerinin yüzde 95’i kârda. Bu arada balina hareketlerinin yanında büyük yatırımcıların kâr etmesi BTC fiyatında duraklamalara neden olabileceğini düşündürüyor. Fiyat üzerinde orta ve uzun vadeli olumlu görünüm, yaşanabilecek bir fiyat düşüşünün geçici olduğunu işaret ediyor. İlerleyen süreçte Bitcoin için takip edilecek seviye 70 bin dolar olacak.

Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?

Sosyal İlginin Bitcoin’e Kaymaya Başlaması Ralli Öncesi İşaret mi?

Son iki gündür sosyal medyadaki konuşmaların odağında Bitcoin vardı ve tüm tartışmaların dörtte birinden fazlası Bitcoin üzerine yapıldı. Santiment ilginin yükselmesini Bitcoin fiyatının 68 bin doları aşması ile yatırımcıların dikkatini çekmesine bağlıyor. “Bu sinyallerin her ikisi de kilit paydaşların kar alımları ve yüksek kalabalık FOMO’su nedeniyle rallinin beklemede olabileceğinin işaretleri. Ancak orta ve uzun vadeli metrikler hâlâ yükselişte göründüğünden, herhangi bir fiyat düzeltmesi muhtemelen kısa olacaktır.”

Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?

Altcoinler ve Meme Coinler Karışık Seyrediyor

Genel olarak altcoinler minimal fiyat hareketleri ile Bitcoin’i takip ediyor. Ethereum son bir haftada yüzde 9’un üzerinde yükseldi ve 2.618 dolardan işlem görüyor. BNB token yatay hareket ederek son iki gündür 600 dolardan 590 dolar arasında hareket ediyor. XRP fiyatı altcoinler arasındaki durgunluğa karşı daha başarılı bir performans sergileyerek günlük yüzde 3 yükseliş gösterdi ve 0,55 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Sosyal İlgiyi Çekiyor: Fiyatı Yükselirken Altcoinler Neden Düşüyor?

Solana Fiyatı

Solana fiyatı ise yükselişi sürdüremeyip kırmızı bölgede işlem görüyor. 158 dolar bölgesinden 152 dolara gerileyen altcoinin fiyatındaki dalgalanmanın geçici olduğu görülüyor. Ayrıca DeFi alanında 6,1 milyar dolarlık TVL dikkat çekiyor ve artan aktif adres sayısı ile altcoin güçlü bir profil çizmeyi başardı.

Meme Coinler Piyasası

Meme coinler piyasasında ise ilk dört büyük meme coin DOGE, SHIB, WIF ve PEPE yatay seyrediyor. WIF fiyatı önemli bir alım sinyali vererek yatırımcının ilgisini çekti. Ancak BONK, POPCAT, NEIRO önemli gelişmelerin odağında bulunuyor ve hızlı fiyat değişimleri gösteriyor. MEW ve NEIRO yüzde 6 yükselerek sırasıyla 0.0084 ve 0.0019 dolardan işlem görüyor. BONK fiyatı ise en çok yükselen meme coinlerden biri olarak yüzde 8 artış gösterdi ve 0.000023 dolardan işlem görüyor.

Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir