USD34,24
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,354100
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.867,17
GR. ALTIN3.014,15
BTC67.017,51
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Bitlis’te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam

Bitlis’te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam

Bitlis'te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam
Bitlis'te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam
service

Bitlis’te, 200 bin metrekare arazi üzerine kurulu Kiler İplik Fabrikası, 60 bin 631 metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük iplik üretim tesisi olarak açıldı. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vahit Kiler, açılışta yaptığı konuşmada, fabrikanın bölgenin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bitlis’e Yatırım ve İstihdam


Kiler İplik Fabrikası, Kiler Holding grup şirketlerinden Kiler Tekstil Enerji ve Yatırım A.Ş.’ye ait. Fabrika, 28 futbol sahası büyüklüğünde bir alana kurulmuş. Vahit Kiler, Kiler ailesinin her yatırımını ülkenin ekonomisine ve millî bağımsızlığına hizmet olarak gördüğünü vurguladı.
Bitlis'te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam

Türkiye’nin En Büyük İplik Fabrikası


Fabrikanın Türkiye’nin en büyük iplik üretim tesisi olduğu belirtiliyor. Kiler, Türkiye’nin 3. yoksul ili olan Bitlis’in üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak bu tesisin gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Bitlis'te 200 Bin Metrekarelik İplik Fabrikası Açıldı: 400 Kişiye İstihdam

Kadın İstihdamına Önem


Fabrikada 400 kişiye istihdam sağlandığı ve çalışanların yüzde 65’inin kadınlardan oluştuğu belirtildi. Kiler, Bitlis’in bölgesinin ‘parlayan yıldızı’ olması için çalışmalarını sürdüreceklerini ve ülkenin millî ekonomisine değer üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Yenilenebilir Enerji Kullanımı


Fabrikanın kendi enerjisinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacağı ifade edildi. Fabrikada kullanılan makine ve teçhizat son teknoloji ve enerji verimliliği dikkate alınarak özel olarak üretilmiş.

Pamuğa Yerli Kaynaklardan Destek


Üretimde kullanılacak pamuğun Ege ve Çukurova’dan temin edilmesi planlanıyor. Kiler, bu sayede pamuk çiftçisine yıllık 48 milyon dolar katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Sözün Tutulması


Vahit Kiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2008 yılında açılan Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesi’nde verdikleri sözü tutmaya devam ettiklerini hatırlattı. Kiler, okuldan üniversiteye giren tüm öğrencilere burs verdiklerini ve mezun olduklarında grup şirketlerinde iş imkânı sunduklarını belirtti.

Bitlis’te açılan Kiler İplik Fabrikası, Türkiye’nin en büyük iplik üretim tesisi olarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına büyük katkı sağlayacak. Fabrikanın kadın istihdamına ve yenilenebilir enerji kullanımına verdiği önem de dikkat çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir