USD34,23
EURO37,92
JPY0,238400
RUB0,359800
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.315,76
GR. ALTIN2.920,77
BTC61.716,13
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. BitMEX Kurucu Ortağı: ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları Hareketlenecek

BitMEX Kurucu Ortağı: ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları Hareketlenecek

BitMEX Kurucu Ortağı: ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları Hareketlenecek
BitMEX Kurucu Ortağı: ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları Hareketlenecek
service

BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, ABD seçimlerinin ardından kripto piyasalarının yeniden ivme kazanacağına inanıyor. Hayes, The Big Whale YouTube kanalında yaptığı yeni bir röportajda, kripto varlıklar için likidite ortamının olumlu yönde değiştiğini belirtti.

Likidite Ortamının İyileşmesi

Hayes, kripto varlıkların likidite ortamının iyileşmesinin piyasalarda olumlu bir etki yarattığını vurguladı. Fed’in ve diğer büyük bankaların faiz indirimleriyle sıkı para politikasını tersine çevirmesinin risk piyasaları için istenen ortamı hazırladığını söyledi. Paranın ucuzlaması faizlerin düşmesiyle mümkün olur ve pandeminin ardından ekonomileri boğan enflasyon riskinin artık kontrol altına alınması nedeniyle devletler ekonomik büyümeyi baltalamamak için para politikasını gevşetiyor. Daha fazla likidite böylece kripto paralara dönecek.

BitMEX Kurucu Ortağı: ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları Hareketlenecek

Geleceğe Yönelik Beklentiler

Hayes, ABD seçimlerinin risk varlıklarına geçici bir zarar vereceğini öngörüyor. Seçim sürecinde yaşanabilecek belirsizlikler, kripto piyasalarında olası bir ralliyi engelleyebilir. Hayes birkaç aylık dönemde seçim belirsizliğinin getirdiği risk nedeniyle daha fazla alım yapmayacağını da açıkladı.

ABD Seçimi Sonrası Kripto Piyasaları

Hayes, seçim sonrası hükümetin harcamaları artıracağını doların değer kaybedeceğini ve bunun sonucunda Bitcoin $61,480 gibi kripto varlıkların değer kazanacağını öngörüyor. Ayrıca Trump’ın (kazanması halinde) vergi kesintileri yapmasını, Harris’in ise refah ödemelerini artırmasını bekliyor. Dolayısıyla her iki tarafın da hükümetin harcamalarını artırmayı kabul ettiğini neticede sonucun değişmeyeceğini söyledi.

Kripto Piyasalarında Gelecek

“Kazanan taraf parayı basacak, bu da kripto varlıklar için olumlu bir ortam yaratacak.” Kripto piyasalarının seçim sonrası hareketlenmesi beklenirken, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Hayes, piyasalardaki belirsizliklerin devam edebileceğini belirtti. Piyasa katılımcılarının seçim sürecindeki gelişmeleri yakından takip etmesi önem taşıyor.

Son olarak Hayes, seçim sürecinin ardından kripto piyasalarının yeniden ivme kazanacağına inandığını ve bu dönemde yatırımcıların bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi. Nihayetinde Fed’in faizleri indirdiği ve kimse seçilirse seçilsin daha fazla paranın basıldığı ortamda kripto paraları o kadar da kötü günler beklemiyor diyebiliriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir