USD34,00
EURO38,04
JPY0,239600
RUB0,368800
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,74
BTC63.707,55
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum’u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat

BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum’u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat

BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum'u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat
BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum'u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat
service

BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, Singapur’da düzenlenen Token2049 etkinliğinde yaptığı konuşmada, ABD’deki faiz indiriminin kripto para piyasasına etkilerini değerlendirdi ve Ethereum’un yükselebileceğini, DeFi’nin cazibesini artırabileceğini belirtti.

ABD’deki Faiz İndirimine Karşı Sert Uyarı

Hayes, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranını düşürmesini sert bir şekilde eleştirdi ve bunun kısa vadede piyasalarda düşüşe yol açabileceğini söyledi. ‘Fed’in faizi düşürmesi, ABD hükümeti barış zamanında hiç olmadığı kadar para basıp harcarken, büyük bir hata.’ dedi.

BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum'u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat

Güçlenen Japon Yeni ve Piyasalara Etkisi

Japon yeninin güçlenmesinin Ağustos ayı başında küresel piyasalarda yaşanan çöküşün önemli bir nedeni olduğunu vurgulayan Hayes, benzer bir finansal stresin tekrar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. ‘Bu finansal stresin tekrarını göreceğiz.’ dedi.

BitMEX Kurucu Ortağı: Faiz İndirimi Ethereum'u Yükseltebilir! DeFi İçin Büyük Fırsat

DeFi ve Ethereum İçin Büyük Fırsat

Hayes, düşen faizin DeFi getirileriyle Ethereum gibi ekosistemler için iyi bir haber olabileceğini söyledi. ‘Getiri hızla düşerse, Ethereum para haline gelir ve daha fazla kazanırım… Ethereum boğa piyasasını yeniden canlandırabiliriz.’ dedi.

Faiz İndirimi DeFi’yi Nasıl Etkiler?

Hayes, devlet tahvillerinin faiz oranları yüksekken yatırımcıların riskli DeFi uygulamaları yerine bu güvenli araçları tercih ettiğini, ancak faiz oranlarının düşmesiyle alternatif ve daha yüksek getirili ürünlerin cazip hale geleceğini ifade etti.

Ethereum İçin Olumlu Beklenti

Hayes, faiz indiriminin piyasa geneli için olumsuz olsa da altcoin’ler için olumlu bir etki yaratabileceğini savunuyor. Düşen faiz oranlarının DeFi getirilerini artıracağına ve Ethereum’un yeniden yükselişe geçmesine katkı sağlayacağına inanıyor.

Hayes, Ethereum ve DeFi alanında olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini düşünüyor. Düşen faiz oranlarının DeFi uygulamalarına olan ilgiyi artıracağına ve Ethereum’un yeniden yükselişe geçmesine katkı sağlayacağına inanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir