USD34,20
EURO37,95
JPY0,238400
RUB0,365700
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.559,21
GR. ALTIN2.912,12
BTC63.912,23
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BlackRock CEO’su: Piyasalar Fed’den Fazla İndirim Bekliyor

BlackRock CEO’su: Piyasalar Fed’den Fazla İndirim Bekliyor

BlackRock CEO'su: Piyasalar Fed'den Fazla İndirim Bekliyor
BlackRock CEO'su: Piyasalar Fed'den Fazla İndirim Bekliyor
service

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’un CEO’su Larry Fink, Fed’den beklenen faiz indirimlerine ilişkin piyasaların yanıldığını savundu. Fink, piyasalarda gözlenen gevşeme miktarının aşırı olduğuna dikkat çekerek, Fed’in daha fazla indirim yapma kapasitesine sahip olsa da, piyasaların beklediği kadar büyük bir indirim olasılığının olmadığını belirtti.

Fed’in Daha Fazla İndirim İçin Alanı Var mı?

Fink, Berlin Global Dialogue Konferansı’nda yaptığı konuşmada, piyasaların Fed’in Kasım ayında 50 baz puanlık indirim yapma olasılığını yüzde 33’e yakın bir ihtimalle fiyatlandırdığını ve 2024 yıl sonuna kadar toplam 190 baz puanlık indirim beklediğini belirtti. Ancak Fink, mevcut hükümet politikalarının enflasyonu azaltmak yerine artırdığına dikkat çekerek bu beklentinin gerçekçi olmadığını ifade etti. Fink, piyasaların ekonomideki olumsuz gelişmelere aşırı odaklandığını ve iyi olan yönleri göz ardı ettiğini söyledi.

BlackRock CEO'su: Piyasalar Fed'den Fazla İndirim Bekliyor

BlackRock CEO’su: Piyasalar Yanılıyor

Fink, ekonomide hem zorlu alanlar hem de iyi alanlar olduğunu belirterek, piyasaların olumsuzlukları abarttığını savundu. Fink, piyasaların Fed’in daha fazla faiz indirimi yapacağına inanmasına rağmen, bunun gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu ve piyasaların Fed’in hareketlerine ilişkin beklentilerinin gerçekçi olmadığını belirtti.

BlackRock CEO'su: Piyasalar Fed'den Fazla İndirim Bekliyor

BlackRock CEO’su Larry Fink, Fed’den beklenen faiz indirimlerine ilişkin piyasaların yanıldığını savundu. Fink, piyasaların Fed’in daha fazla indirim yapacağına inanmasına rağmen, bunun gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu ve piyasaların Fed’in hareketlerine ilişkin beklentilerinin gerçekçi olmadığını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir