USD34,24
EURO37,37
JPY0,230300
RUB0,351200
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.822,96
GR. ALTIN2.924,93
BTC66.456,11
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı
BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı
service

Bank of America (BofA), merakla beklenen üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı ve piyasaları şaşırttı. Beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen banka, hem kâr hem de gelir konusunda analist tahminlerini geride bıraktı.

BofA Karı Beklentilerin Üzerinde

Üçüncü çeyrekte Bank of America’nın hisse başına karı 81 sent olarak gerçekleşti. Bu rakam, piyasa beklentisi olan 77 senti geride bıraktı. Aynı dönemde bankanın gelirleri ise 25,3 milyar dolarlık beklentiyi aşarak 25,49 milyar dolara ulaştı.

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

Gelir Artışı ve Kârda Düşüş

Alım satım gelirlerindeki artış, varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı ücretlerindeki olumlu seyir, net faiz gelirlerindeki düşüşü dengeledi ve gelirlerde %1’lik bir artış sağladı. Ancak kredi zararları için ayrılan yüksek karşılıklar ve artan giderler nedeniyle net gelirde bir önceki yıla göre %12’lik bir düşüş yaşandı ve 6,9 milyar dolara (hisse başına 81 sent) geriledi.

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

Farklı Gelir Kalemlerindeki Değişimler

Sabit getirili alım satım geliri, döviz ve faiz oranı işlemlerindeki hareketlilik sayesinde %8 artarak 2,9 milyar dolara yükseldi ve 2,74 milyar dolarlık beklentiyi aştı. Hisse senedi alım satım gelirleri ise nakit ve türev işlem hacimlerindeki artışla %18 artarak 2 milyar dolara ulaştı ve 1,81 milyar dolarlık beklentinin üzerine çıktı. Yatırım bankacılığı ücretleri de %18 artışla 1,40 milyar dolara ulaşarak 1,27 milyar dolarlık beklentiyi geride bıraktı. Öte yandan, 1,5 milyar dolarlık kredi zararı karşılığı, bir önceki yıl 1,2 milyar dolar seviyesindeydi ve 1,57 milyar dolarlık tahminin biraz altında kaldı.

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

Net Faiz Gelirinde Düşüş

Bankanın hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %1 değer kazandı. Net faiz geliri ise %2,9 düşüşle 14,1 milyar dolara geriledi ve 14,06 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı. Bank of America, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, yılın ikinci yarısında net faiz gelirlerinde bir toparlanma beklediğini ifade etmişti. Son iki yıldır Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırmasıyla birlikte Bank of America’nın net faiz gelirlerinden elde ettiği kar daralmıştı.

BofA Karı 3. Çeyrekte Beklentileri Aştı

Sonuç olarak Bank of America, üçüncü çeyrekte beklentileri aşan bir performans sergilese de, artan giderler ve kredi zararları nedeniyle net kârında düşüş yaşadı. Piyasalar, bankanın gelecek dönem projeksiyonlarını ve faiz oranlarındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini yakından takip edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir