USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOJ’dan Aralık’ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları

BOJ’dan Aralık’ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları

BOJ'dan Aralık'ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları
BOJ'dan Aralık'ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları
service

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığı artıyor. Bloomberg’ün anketine göre, ankete katılanların çoğunluğu BOJ’un 31 Ekim’de yapılacak iki günlük toplantının sonunda faizleri sabit tutacağını tahmin ediyor.

Aralık Ayında Faiz Artışı Beklentisi

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 53’ü Aralık ayında faiz artırımına gidileceğini öngörürken, Ocak ayında faiz artırımı bekleyenlerin oranı yüzde 19’dan yüzde 32’ye yükseldi.

BOJ'dan Aralık'ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları

BOJ’un Faiz Artırımı Kararı

Okasan Securities’in baş tahvil stratejisti Naoya Hasegawa, ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken BOJ’un Aralık ayında faiz artırımı için güçlü bir sinyal verme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. Hasegawa, BOJ’un muhtemelen ABD ekonomisini ve yurtiçi enflasyon ve ücretleri yakından izlemeye vurgu yaparken, beklentilerin karşılanması halinde faizleri artırma duruşunu koruyacağını tahmin ediyor.

BOJ'dan Aralık'ta Faiz Artışı Beklentisi: Anket Sonuçları

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığı, ankete katılanların çoğunluğunun bu yönde beklenti içinde olmasıyla artıyor. Ancak BOJ’un, ABD başkanlık seçimlerini ve diğer ekonomik göstergeleri dikkatle izleyeceği ve faiz artırım kararını bu göstergelerin ışığında vereceği tahmin ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir