USD34,19
EURO38,12
JPY0,238700
RUB0,369300
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.765,06
GR. ALTIN2.927,36
BTC65.695,08
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Bor Şeker’den 270 Milyon Litrelik Yatırım

Bor Şeker’den 270 Milyon Litrelik Yatırım

Bor Şeker'den 270 Milyon Litrelik Yatırım
Bor Şeker'den 270 Milyon Litrelik Yatırım
service

Bor Şeker A.Ş. (BORSK), 270 milyon litrelik etil alkol tüketiminin yarısını karşılamak üzere yeni bir yatırım kararı aldı.

Etil Alkol Tesisi Yatırımı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, ilaç ve kozmetik sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılan etil alkolün yıllık tüketiminin yaklaşık 270 milyon litre olduğu belirtildi. Bu ihtiyacın %50’lik kısmının ithalat yoluyla karşılandığına dikkat çeken şirket, yerli üretimi artırmak ve melası daha etkin değerlendirmek amacıyla etil alkol üretim tesisi kurma kararı aldığını duyurdu.

Bor Şeker'den 270 Milyon Litrelik Yatırım

Bor Şeker’den İthalatı Düşürme Hedefi

Yıl sonuna kadar faaliyete geçirilmesi planlanan tesisle birlikte etil alkol ithalatının azaltılması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Şeker üretiminden elde edilen yan ürün olan melas, etil alkol üretiminde hammadde olarak değerlendirilecek. Üretim sürecinde ortaya çıkacak olan şlempe ise Bor Tarım’da organik gübre hammaddesi olarak kullanılacak.

Bor Şeker'den 270 Milyon Litrelik Yatırım

Çevre Dostu Üretim Modeli

Bor Şeker, tesis bünyesinde güneş enerjisi santrallerinden elektrik enerjisi kullanmayı planlıyor. Şeker üretiminden elde edilen melas ve etil alkol üretiminden elde edilecek şlempe de organik gübre üretiminde değerlendirilecek. Şirket, bu sayede entegre, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim politikasını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Bor Şeker'den 270 Milyon Litrelik Yatırım

Bor Şeker’in etil alkol üretim tesisi yatırımı, hem ekonomik hem de çevresel faydalar sağlamayı amaçlamasıyla dikkat çekiyor. Proje, ihracat fırsatları yaratma potansiyeliyle de şirketin finansmanına olumlu katkı sunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir