USD34,16
EURO37,80
JPY0,233600
RUB0,359300
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.914,74
BTC60.108,29
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul 2 Günde %7 Değer Kaybetti: Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Borsa İstanbul 2 Günde %7 Değer Kaybetti: Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Borsa İstanbul 2 Günde %7 Değer Kaybetti: Yatırımcılar Ne Yapmalı?
Borsa İstanbul 2 Günde %7 Değer Kaybetti: Yatırımcılar Ne Yapmalı?
service

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdiği raporunda Borsa İstanbul’un son iki günde %7’ye yakın değer kaybettiğine dikkat çekti. Rapor, yatırımcılara yol gösterici bilgiler sunuyor.

## Dünya Piyasalarında Son Durum

Dünya borsaları, panik satışların ardından yatay negatif bir seyir izliyor. Emin liman yatırım aracı altın, İran saldırısı sonrası kazançlarının yarısını geri verirken petrol yükselişini sürdürüyor. Dolar, pozitif gelen istihdam verisiyle güçlenirken ABD tahvilleri ise saldırı sonrası kazancının tamamını kaybetti. Fed faiz vadelileri, Kasım toplantısında %65 ihtimalle 25 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor.

Borsa İstanbul 2 Günde %7 Değer Kaybetti: Yatırımcılar Ne Yapmalı?

## Borsa İstanbul’da Son Durum: %7 Değer Kaybı

İran’a coğrafi yakınlığı nedeniyle Borsa İstanbul, son iki günde gelişmekte olan piyasalar arasında en çok değer kaybeden borsa oldu. %7’ye yakın bir düşüş yaşayan endekste, bankacılık sektörü %10’un üzerindeki kayıpla satış dalgasının başını çekiyor. Uzmanlar, piyasadaki bu sert satışın İsrail-İran savaş riskinden ziyade kaldıraçlı pozisyonların fazla olmasından kaynaklandığını belirtiyor. Temmuz ortasından beri zaten zorlanan kredili yatırımcılar, son iki günde gelen satışla pozisyon kapatmak zorunda kaldı. Endeksin 200 günlük ortalamasının altına sarkması da satışları şiddetlendirdi. Yüksek betalı banka ve holding hisselerinde satış baskısı, borsa geneline göre daha şiddetli gerçekleşti.

## Yatırımcılara Tavsiyeler

İş Yatırım, dünya piyasalarının seyrinin Borsa İstanbul’da yatay pozitif bir açılışa işaret ettiğini ancak son iki günde yaşanan düşüşlerden dolayı yatırımcıların temkinli olmasını öneriyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri ise sırasıyla 8.800 ve 9.200 olarak belirtiliyor. Emlak GYO’nun Esenler’de 10 milyar TL’lik arsa alımının ise piyasada nötr bir tepkiyle karşılanması bekleniyor.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin raporu, piyasalardaki son gelişmelerin ve Borsa İstanbul’un son iki günde %7’ye yakın değer kaybetmesinin detaylı bir analizini sunuyor. Yatırımcılar, bu raporu inceleyerek piyasalar hakkında daha bilinçli kararlar alabilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir