USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.901,41
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor

Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor

Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor
Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor
service

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 20 Eylül Perşembe gününe dair piyasa ve şirket haberlerini içeren günlük değerlendirmesinde, Borsa İstanbul’un güçlü bir yükseliş yaşadığını bildirdi.

Piyasalar Güvercin Fed Şahin TCMB İkilisini Sevdi

Dünya borsalarında gözlenen güçlü yükselişle güne başlayan Borsa İstanbul, %2’yi aşan bir artışla 10.000 puan direncinin hemen altında kapandı. Fed’in ekonomiyi resesyona sürüklemeden enflasyonu kontrol altına alabileceği beklentisiyle yatırımcılar “Goldilocks” senaryosuna yöneliyor. Bu yükselişte Apple, Meta, Nvidia ve Tesla gibi dev teknoloji şirketleri başı çekerken, gıda ve gayrimenkul sektörleri ise geride kaldı. Japonya Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararına rağmen yenin değer kazanmaya devam etmesi, gelişmekte olan ülke para birimlerini destekleyerek risk iştahını artırdı.

Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor

TCMB Faizleri Sabit Tuttu, Piyasalar Sürpriz Yaşamadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ağustos ayı Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini %50 seviyesinde sabit tutarak piyasalarda bir şaşkınlığa neden olmadı. Merkez Bankası’nın enflasyon konusundaki endişelerini dile getiren temkinli açıklaması, Ekim ayında bir faiz indirimi beklenmediğini gösteriyor. TCMB’nin faiz indirimi sinyali verebilmesi için enflasyonun ana eğiliminde en az iki, hatta muhtemelen üç dönemlik bir iyileşme gözlemlemesi gerekiyor. Hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte bekleniyor olması, Eylül ayında bir iyileşme olmayacağını düşündürüyor. Enflasyon eğiliminin Ekim ve Kasım aylarında iyileşmesi ve beklentilerin tahmin aralığına yaklaşması halinde, TCMB’nin Aralık ayında faiz indirimlerine başlayabileceği öngörülüyor. Aksi takdirde, faiz indirimlerinin 2025’in ilk çeyreğine ertelenmesi muhtemel.

Borsa İstanbul Güçlü Yükselişle 10.000 Puanı Zorluyor

Borsa İstanbul İçin Destek ve Direnç Seviyeleri

Dünya piyasalarındaki olumlu hava, Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa işaret ediyor. Yüksek beta değerli banka ve holding hisseleri, piyasayı yukarı taşımaya devam edebilir. İngiltere ve ABD’de düzenlenen küresel yatırımcı toplantıları, piyasaya olan desteği sürdürüyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 9.850 ve 10.200 olarak belirlendi. Endeksin yükselen trendine geri dönebilmesi için 10.150 seviyesinin üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor.

Şirket Haberleri

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin 1,75 milyar TL değerinde tahsisli sermaye artırımına gitme kararı, kısa vadede hisselerde sınırlı bir negatif etkiye neden olabilir. Ancak orta ve uzun vadede bu nakit girişi şirket için olumlu olarak değerlendiriliyor. TCKR, Romanya’daki Slatina projesi kapsamında 2.680.000 avro değerinde yeni bir sipariş aldığını duyurdu. PCIL ise Adopen markası için ADO Grup ile Maya Medya Hizmetleri arasında medya planlama ve satınalma hizmeti anlaşması imzaladığını açıkladı. Emlak Konut GYO, Muğla Milas’ta 1,1 milyar TL değerinde arsa satışı gerçekleştirdi.

Genel olarak, Borsa İstanbul’da yaşanan güçlü yükseliş ve olumlu piyasa beklentileri, yatırımcılar için dikkat çekici fırsatlar sunuyor. Ancak, Akfen Yenilenebilir Enerji gibi şirketlere özgü haberlerin hisse performansları üzerinde kısa vadeli etkiler yaratabileceği unutulmamalıdır. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin günlük piyasa değerlendirmesi, yatırımcılar için önemli bilgiler ve analizler sunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir