USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa Vergisi Gündemde Değil!

Borsa Vergisi Gündemde Değil!

Borsa Vergisi Gündemde Değil!
Borsa Vergisi Gündemde Değil!
service

Son günlerde ekonomi gündemini meşgul eden borsa vergisi tartışmalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan net bir yanıt geldi.

Borsa Vergisi Gündem Dışı

Bloomberg’e konuşan Yılmaz, borsa vergisinin şu an için gündemlerinde olmadığını belirtti. Bir dönem gündeme gelen ancak daha sonra rafa kaldırılan bu konunun tekrar değerlendirilmediğini ifade etti. Yılmaz ayrıca, genel vergi oranlarında da önemli bir değişiklik beklemediklerini, odaklarının istisna ve muafiyetleri daraltmak olduğunu sözlerine ekledi.

Borsa Vergisi Gündemde Değil!

Enflasyon Muhasebesine Geçiş 2025’te

Piyasalarda tartışılan bir diğer konu olan enflasyon muhasebesine geçişle ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, finans kuruluşlarının 2025’te bu sisteme geçeceğini ve konunun gündemden kalkacağını söyledi. 50 milyon TL’nin altındaki KOBİ’ler için ertelenen uygulamada ise yatırımları olumsuz etkilememek adına Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın alternatifler üzerinde çalıştığını ve gerekirse sonbaharda bir düzenleme yapılabileceğini belirtti.

Borsa Vergisi Gündemde Değil!

KÖİ Projelerinde TL Formülü Yok

Yılmaz, kamuoyunda tartışılan KÖİ projelerinin TL’ye çevrilmesi konusuna da değindi. Bu projelerin sadece finansal değil, ekonomik analizlerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin birçok projeyi yatırım maliyetlerinin düşük olduğu dönemlerde hayata geçirdiğini belirten Yılmaz, sözleşmelerin yenilenmesi gibi bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi.

Borsa Vergisi Gündemde Değil!

Enflasyon ve Faizler Düşecek

TL’nin değerlenmesiyle ilgili de konuşan Yılmaz, dalgalı kur rejimine dikkat çekerek Merkez Bankası’nın sadece manipülatif ve spekülatif hareketlere müdahale ettiğini belirtti. Enflasyonla mücadelede milli paraların güçlenmesinin doğal olduğunu ifade eden Yılmaz, enflasyon düştükçe bu tartışmaların da ortadan kalkacağını söyledi. Yılmaz ayrıca, orta vadede hem enflasyonun hem de faizlerin düşeceği bir süreç öngördüklerini dile getirdi.

Borsa Vergisi Gündemde Değil!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamaları, ekonomi gündemindeki önemli konulara ışık tuttu. Özellikle borsa vergisi ve enflasyon muhasebesine geçişle ilgili açıklamalar, piyasalar tarafından yakından takip edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir