USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected’a Yaptı

Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected’a Yaptı

Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected'a Yaptı
Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected'a Yaptı
service

Borusan Grubu, 80. yılını kutlarken geleceğe yatırım yapma hedefiyle kurduğu Borusan Ventures ile ilk yatırım hamlesini gerçekleştirdi. Yapay zeka tabanlı çözümler sunan Almanya merkezli DC Connected, Borusan Ventures’ın ilk yatırımını alan şirket oldu.

DC Connected: Otomotiv Dünyasında Yapay Zeka Devrimi

DC Connected, araçlardan elde edilen canlı verileri kullanarak satış sonrası hizmetleri iyileştirmeyi amaçlıyor. Şirket, geliştirdiği çok markalı platform aracılığıyla Sanal Teknisyen ile araçlarla ilgili sorunları çözüyor. Bu sayede aracın sağlık durumunun çıkarılması, uzaktan yardım ve otomatik teşhis gibi çözümler sunuluyor. DC Connected, bu ürünü araç üreticileri, servis sağlayıcıları ve sigorta firmaları gibi farklı müşteri kitlelerine sunuyor.

Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected'a Yaptı

Borusan Ventures: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım

Borusan Ventures, finansal getiri elde etmeyi hedeflerken aynı zamanda Borusan Grubu’nun uzun vadeli hedefleri için de stratejik önem taşıyor. Defne Kocabıyık Narter, Borusan Ventures’ın dünya çapındaki yenilikleri takip etme ve geleceğin teknolojilerine yatırım yapma fırsatı sunduğunu belirtiyor. Narter, DC Connected yatırımının Borusan Otomotiv’e de fayda sağlayacağını, özellikle satış sonrası servis ve ikinci el araç sektöründe önemli bir fırsat olduğunu vurguluyor.

Borusan Ventures, 80. Yılında İlk Yatırımını Yapay Zeka Odaklı DC Connected'a Yaptı

Girişimlere Destek ve Deneyim Paylaşımı

Borusan Ventures, girişimcilere finansal destek sağlamanın yanı sıra Borusan Grubu’nun 80 yıllık deneyimini ve kaynaklarını da paylaşıyor. Türkiye, ABD ve Avrupa pazarlarına açılma, iş geliştirme desteği ve Borusan uzmanlarıyla ürün test etme imkânı sunuyor.

Deneyimli Ekip Liderliği

Borusan Ventures’un yatırım ekibinin başında Timo Kilp bulunuyor. Kilp, ABD’de Silikon Vadisi’nde uzun yıllar deneyim kazandı. Girish Nadkarni ve Ebru Dorman gibi deneyimli isimler de danışman ekibinde yer alıyor. Borusan Ventures, mobilite, tedarik zinciri, enerji & iklim teknolojileri ve farklı endüstriyel teknolojilerde yatırım yapmayı hedefliyor.

Borusan Ventures, ilk yatırımıyla geleceğe yönelik vizyonunu ortaya koydu. DC Connected’ın yapay zeka tabanlı çözümleriyle otomotiv sektöründe önemli bir adım atılırken, Borusan Ventures’ın girişimlere sunduğu destek ve deneyim paylaşımı da dikkat çekiyor. Borusan Grubu, gelecekte de inovasyon odaklı yatırımlarıyla büyümeye devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir