USD34,09
EURO38,14
JPY0,241000
RUB0,367800
GBP45,46
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.848,76
BTC63.775,42
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borusan’ın %80’ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası: Karbon Emisyonu Odaklı

Borusan’ın %80’ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası: Karbon Emisyonu Odaklı

Borusan'ın 'ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası: Karbon Emisyonu Odaklı
Borusan'ın %80'ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası: Karbon Emisyonu Odaklı
service

Borusan Grubu, 2023 yılında sürdürülebilirlik anlayışını tedarik zincirine taşımak amacıyla hayata geçirdiği Sürdürülebilir Satın Alma Politikası ile tedarikçilerinin çevresel ve sosyal performanslarını değerlendirerek yeşil dönüşümü hızlandırıyor.

Sürdürülebilir Satın Alma Politikası ile Yeşil Dönüşüm


80 yılı geride bırakan Borusan Grubu, sürdürülebilir iş modelini 2023 yılında tedarik zincirine de taşıdı. Sürdürülebilir Satın Alma Politikası ile tedarikçilerin sürdürülebilirlik performanslarını değerlendirerek, gelişime ihtiyaç duyulan alanlarda rehberlik ediyor. Bu politika ile tedarik zincirindeki çevresel ve sosyal sorumluluğu teşvik ederek, daha yeşil ve sürdürülebilir bir dönüşümü hedefliyor.
Borusan'ın 'ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası: Karbon Emisyonu Odaklı

Borusan’ın %80’ini Kapsayan Sürdürülebilir Satın Alma Politikası


Borusan, Sürdürülebilir Satın Alma Politikası kapsamında tedarikçileri ile şeffaf bir iletişim kurarak, sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiriyor. Bu değerlendirmelerde Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) başlıkları altında alt katmanlar inceleniyor. Şimdiye kadar platforma dahil edilen tedarikçilerin %80’inden sürdürülebilirlik performanslarına ilişkin geri dönüş alındı.

Karbon Emisyon Azaltımı: En Kritik Konu


Değerlendirmelerin ilk fazında, tedarikçilerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda önemli adımlar atarken, özellikle sera gazı emisyonlarının takibi ve yönetimi konusunda gelişime ihtiyaç duyulduğu gözlemlendi. Borusan, ‘Karbon Emisyon Azaltımı’ alanındaki gelişmeleri teşvik etmeyi önceliklendirerek, tedarik zincirindeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri bu alanda olgunlaştırmayı hedefliyor.

Dört Temel Odak Alanı ile Sistematik Yaklaşım


Sürdürülebilir Satın Alma Politikası, Genel Sürdürülebilirlik Anlayışı, Yönetişim Katmanı, Çevresel Katman ve Sosyal Katman olmak üzere dört temel odak alanını esas alıyor. Sektörlere özel bir yaklaşım benimseyen Borusan, farklı sektörler için kapsamlı risk analizleri yapıyor. Bu analizler, ulusal ve uluslararası çapta kabul gören sürdürülebilirlik derecelendirme ve raporlama kriterleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor.

Enerji Sektörü: Sürdürülebilirlik Performansında Önde


Değerlendirme sonuçlarına göre, Genel Sürdürülebilirlik Anlayışı katmanında en yüksek performansı enerji sektörü gösterdi. Çevresel Katmanda da yine en yüksek puanı enerji sektörü elde etti. Sosyal katmanda ise enerji ve ulaştırma sektörleri en iyi performansı gösterdi. Yönetişim katmanında ise en yüksek performans Bilişim Teknolojileri sektörüne ait oldu.

Kapsayıcı Bir Ekosistemle Değer Yaratma


Borusan, Sürdürülebilir Satın Alma Politikası ile uzun vadeli iş birlikleri ve karşılıklı fayda prensipleri üzerine kurulu bir anlayışla, tüm paydaşlar için değer yaratmayı hedefliyor. Kapsayıcı bir ekosistem oluşturarak tedarik zincirini daha dirençli kılmayı ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ekosistemdeki paydaşları çevreye ve topluma duyarlı, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermeye teşvik ederek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye devam ediyor.

Borusan, Sürdürülebilir Satın Alma Politikası ile tedarik zincirini daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor. Özellikle ‘Karbon Emisyon Azaltımı’ alanındaki gelişmeleri teşvik ederek, tedarikçilerine rehberlik ediyor ve kapsayıcı bir ekosistem oluşturarak daha dirençli bir tedarik zinciri inşa etmeyi amaçlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir