USD34,29
EURO37,18
JPY0,226700
RUB0,356200
GBP44,58
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.015,56
BTC68.141,79
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. BRICS 2024’te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?

BRICS 2024’te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?

BRICS 2024'te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?
BRICS 2024'te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?
service

BRICS ittifakı, 2024 yılı için yeni üyelik başvurularını kapattığını açıkladı. Rusya’nın Kazan kentinde devam eden BRICS Zirvesi sırasında açıklanan bu karar, bloğun ABD Doları’nın hegemonyasından kurtulma çabalarının ortasında geldi. İttifakın üyesi olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika, Bitcoin ve stablecoinler üzerine görüş alışverişinde bulunuyor.

BRICS Üyelik Yapısı ve Kabul Süreci

Kurucu üyelerin yanı sıra, son bir yıl içinde BRICS ittifakı önemli ölçüde genişledi. Bu yılın başlarında Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya resmi olarak ittifaka katıldı. Ayrıca Nijerya, Türkiye, Malezya ve Tayland gibi birçok ülke de bloğun içerisinde üye olmadan yer alıyor.

BRICS 2024'te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?

BRICS Üyelik Yapısı ve Kabul Süreci

Önceki aylarda Türkiye’nin de BRICS’e katılma planlarından bahsedilmesi üzerine, yeni üyeliklerin kapatılmasıyla birlikte bloğun yılın geri kalanı için hangi konulara odaklanacağı üzerine tartışmalar başladı. Bu gelişme, ittifakın mevcut üyeleri arasında derin işbirliğini teşvik etme amacını taşıyor.

BRICS 2024'te Yeni Üyelik Kapandı: Bitcoin Planı Devrede Mi?

Bitcoin ve Kripto Paralar

BRICS’in ABD Doları’nın küresel ticarette gücünü azaltma planları kapsamında, Bitcoin ve kripto paraların nasıl entegre edilebileceği üzerine tartışmalar olduğu iddia ediliyor. Daha önce Rusya’nın Bitcoin ile Batı yaptırımlarından nasıl kaçınabileceğine değinmiştik.

Bitcoin ve Kripto Paralar

Resmi bir onay gelmemiş olsa da, stablecoinlerin BRICS planlarında bir rol oynayabileceği düşünülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ittifak için ulusal birleştirici para birimi konusundaki konuşmaların henüz erken olduğunu belirtti. Bu aynı zamanda kripto destekli bir para birimi veya itibari para biriminin blockchain versiyonu için de erken olduğu anlamına geliyor.

Bitcoin ve Kripto Paralar

“İttifakımız için ulusal bir para birimi oluşturma üzerine konuşmalar henüz erken aşamada,” -Vladimir Putin. Şu anda, bloğun sınır ötesi işlem ajandasını desteklemek için blockchain teknolojisini kullanacak bir ödeme sistemi üzerinde çalışıldığı bildiriliyor.

Ekonomik ve Ticari İlişkilerin İyileştirilmesi

BRICS’in , ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine dayanıyor. İttifak, ABD Doları merkezli batı finans sisteminden uzaklaşarak kendi ekonomik gücünü artırmayı hedefliyor. Rusya ve İran gibi ülkeler, ABD ve Avrupa müttefikleri tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle bu amacı güçlü bir şekilde destekliyor.

Ekonomik ve Ticari İlişkilerin İyileştirilmesi

Örneğin, Hindistan geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri ile ilk defa Rupi bazlı petrol ticaretini gerçekleştirerek Dolar’ı egale etmiş oldu.

Sonuç olarak, BRICS ittifakının 2024 yılı için üyelik kapatma kararı, bloğun ekonomik bağımsızlık ve dijital para entegrasyonu hedefleri doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. BRICS, Bitcoin ve stablecoinler gibi dijital para birimlerinin gelecekteki rolü konusunda hala görüşme halinde.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir