USD34,25
EURO37,54
JPY0,231400
RUB0,353000
GBP44,91
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
GR. ALTIN2.871,98
BTC60.759,41
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Canary Capital’in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

Canary Capital’in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

Canary Capital'in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?
Canary Capital'in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?
service

Kripto para çözümleri sunan Canary Capital Group LLC, ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’na (SEC) bir XRP ETF başvurusunda bulundu. Bitwise’ın S-1 kayıt beyanı ile gerçekleştirdiği ETF başvurusundan sonra XRP için ikinci ETF başvurusu olan bu gelişme, altcoin için yatırımcı iyimserliğini yükseltti.

Canary Capital ETF Başvurusu Detayları

SEC’in Ripple davasını temyiz sürecine taşımasının ardından gelen ilk XRP ETF başvurusundan sonra Canary Capital’in başvurusu, son bir ayda yapılan ikinci başvuru oldu. Canary Capital Group, ETF ile doğrudan XRP edinme ve tutma sürecinin basitleşeceğini açıkladı. Şirket, XRP piyasasına geleneksel bir aracılık hesabı üzerinden erişim sağlayarak, özellikle potansiyel engelleri ve riskleri ortadan kaldıracağını belirtti.

Canary Capital'in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

Canary Capital’in XRP ETF Başvurusu

Canary şirketinin yöneticisi Steven McClurg, Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra artan talebe değinerek, ilerici bir düzenleyici ortamın cesaret verici olduğunu açıkladı. McClurg, XRP’nin kripto yatırım alanında yeni bir oyuncu olduğunu söyledi. Şirketin kurucusu McClurg, bu fon sayesinde kripto para birimlerine erişim talebini küresel ölçekte karşılamayı hedeflediklerini açıklayarak, özellikle kurumsal düzeyde blok zinciri çözümlerine ve XRP gibi yerel tokenlara erişim arayan yatırımcılar olduğunu belirtti.

Canary Capital'in XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

ETF Başvurusunun XRP Fiyatına Etkisi

SEC dosyasından paylaşılan bilgilere göre Canary Capital şirketinin ETF başvurusu, XRP değerini takip eden hisselere sahip bir yatırım ürünü olacak. Bu fon, altcoin’in değerine doğrudan maruz kalmayı sağlayarak, işletmenin maliyet ve yükümlülüklerini yönetme amacı taşıyacak. Aynı zamanda mevcut fon CME CF Ripple-Dolar Referans oranı kullanacak ve standart bir yatırım fonu gibi işlem görmeyerek dijital varlık güveni olarak işlem görecek.

XRP ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Topabilir mi?

XRP fiyatı güncel olarak 0,53 dolardan işlem görüyor ve son 24 saate yüzde 1’lik minimal bir yükseliş sergiledi. Son bir aydır ulaştığı en yüksek seviye olan 0,66 dolardan SEC’in temyiz başvurusunun ardından yüzde 20’lik bir düşüş yaşayan altcoin’in yeni ETF başvurusu ile 0,65 dolarlık direnç seviyesini geri alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak iyimserliğin yükselmesi ile fiyatında minimal bir iyileşmenin yaşandığı görülüyor.

Teknik Analiz: XRP Fiyatının Geleceği

XRP teknik grafiğine bakıldığında Açık Faiz (OI) oranı düşüş gösteriyor. Para giriş endeksi (CMF) oranı 0 (sıfır) çizgisinin altına negatif bölgeye düştü ve güncel olarak -0,16 seviyesinde yer alıyor. CMF’de düşüş satış baskısının yükseldiği gösteriyor. Bollinger Bantları genişleyerek volatilitenin arttığını işaret ediyor. MACD negatif bölgede düşüşünü sürdürüyor.

Canary Capital’in XRP ETF başvurusu, XRP’nin benimsenmesini ve fiyatının yükselmesini sağlayabilir. Ancak ETF’nin onaylanması süreci belirsizliğini koruyor ve yasal sürecin zorluk çıkarması muhtemel.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir