USD34,21
EURO37,30
JPY0,229600
RUB0,353300
GBP44,57
EURO/USD1,09
BIST8.815,96
GR. ALTIN2.943,45
BTC68.115,08
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme

Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme

Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme
Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme
service

Cardano $0.361035’in kurucusu Charles Hoskinson, Ouroboros Peras protokolünün tanıtımının ardından ağın gelecekteki olası güncellemeleri hakkında görüşlerini paylaştı. Hoskinson, bu güncellemenin uzun zamandır beklenen bir adım olduğunu ve Cardano ağını “büyük ölçüde iyileştireceğini” ifade etti.

Güncelleme Hakkında İpuçları

Hoskinson, X platformunda yaptığı bir paylaşımda, Peras güncellemesinden sonra Cardano geliştiricilerinin doğrulama bölgeleri ile ilgili bir güncelleme üzerinde çalışabileceklerini belirtti. Bu açıklama, Cardano blok zinciri geliştiricisi Andrew Westberg ile olan bir ifadeyi takip etti; Hoskinson, Westberg’in bu güncellemenin geliştirme önceliği olması gerektiği konusundaki görüşüne katıldığını söyleyerek destek verdi.

Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme

Ouroboros Peras Protokolünün Tanıtımı

Ouroboros Peras protokolünün Cardano ağına eklenmesiyle birlikte, bu güncellemenin doğrulama bölgeleri üzerinde bazı değişiklikler getireceği belirtildi. Input Output şirketi, Peras’ın Ouroboros Praos protokolünün bir uzantısı olduğunu ve işlemlerin geri çekilme olasılığını en aza indirmek için stake-odaklı oylamanın kullanılacağını açıkladı.

Cardano Güncellemesi: Ağın Geleceği İçin 2 Yeni Güncelleme

Cardano Güncellemesi

Andrew Westberg, bu güncellemenin Cardano Ağı için uzun süredir beklenen bir geliştirme olduğunu ve ağı “büyük ölçüde iyileştireceğini” belirtti. Peras’ın temel kavramı, stake havuzu operatörlerinin çoğunluğunun üzerinde anlaştığı blokların ağırlığını artırmak için stake-odaklı oylamanın kullanılmasını içeriyor.

Cardano Güncellemesi

Hoskinson, Peras protokolünün “en iyi prototiplenmiş protokollerden biri” olduğunu belirterek, bu ve Leios önerilen güncellemelerin Cardano ağının ölçeklenmesine yardımcı olacak planlar arasında olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, Cardano geliştiricisi Westberg, Cardano İyileştirme Önerisi’nin (CIP) birçok uzun süredir devam eden soruna “şık bir çözüm” sunduğunu belirtti. Bu önerinin, ağda bileşilebilirliği ve ‘Babel Ücretleri’ni tanıtacağını ekledi.

Cardano Güncellemesi

Cardano ağı, Voltaire dönemine geçişin uzun süredir süregelen ağ sorunlarını çözmeye yardımcı olacağına inanılıyor. Hoskinson, ağa yönelik eleştirilerin blok zincirinin gelişimsel yolculuğunu ve büyüme için gereken değişiklikleri yanlış anladığını belirtti. Bu güncelleme, ADA’nın fiyatının son 24 saatte %2’nin üzerinde düşüş yaşaması ve işlem hacminin %48 artarak 376,8 milyon dolara ulaşmasıyla birlikte geldi.

Cardano topluluğu, bu tür güncellemelerin ağın genel performansı üzerinde olumlu etkiler yaratacağını umuyor. Cardano, gelecek için önemli güncellemeler planlıyor. Ouroboros Peras protokolü, ağın performansını iyileştirecek ve yeni bir CIP, ağın ölçeklenmesine yardımcı olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir