USD34,21
EURO37,61
JPY0,231300
RUB0,360800
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.921,52
BTC62.398,67
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Cardano Kurucusu Solana’yı Eleştirdi: 1 Yeni Blockchain Daha İyi

Cardano Kurucusu Solana’yı Eleştirdi: 1 Yeni Blockchain Daha İyi

Cardano Kurucusu Solana'yı Eleştirdi: 1 Yeni Blockchain Daha İyi
Cardano Kurucusu Solana'yı Eleştirdi: 1 Yeni Blockchain Daha İyi
service

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Solana ağını yeniden eleştirerek, Sui ağını daha iyi bir seçenek olarak övdü. Hoskinson, Sui’ye dair övgülerde bulunmasına rağmen Cardano’nun lider konumunu koruduğunu belirtti ve bu görüşünü destekleyen sebepler sundu.

Cardano Kurucusu ve Solana

Charles Hoskinson, X platformunda yaptığı paylaşımda Sui ağının Solana’nın yerinde olması gereken ağ olduğunu ifade etti. Bu açıklama, Solana’nın en iyi layer1 blockchain’lerinden biri olmasına rağmen Sui’nin daha iyi bir seçenek olduğunu iddia ediyor. Hoskinson, Sui’nin erken dönemde gelişimine katkıda bulunan George Danezis’den bahsederek çalışmalarını hayata geçirdiğini görmekten memnun olduğunu söyledi. Ayrıca “Alanında büyük başarılar elde etmelerini diliyorum” temennisinde de bulundu.

Cardano Kurucusu Solana'yı Eleştirdi: 1 Yeni Blockchain Daha İyi

Cardano Hâlâ Bir Numara

Hoskinson, Sui ağını övgüyle anmasına rağmen, Cardano’nun hala alanında lider blockchain olduğunu söylüyor. Ağdaki kayda değer uygulamalar, kullanıcı etkiletişimi gibi veriler onu pek haklı çıkaramasa da Hoskinson şunları yazdı:”Cardano hâlâ bir numara. Merkezi olmayan yönetim ve gelecek vaat eden yol haritası ile önde.”

Cardano Hâlâ Bir Numara

Sui’nin Solana’nın yerinde olması gerektiğini söylediği açıklamasında, Cardano’nun yaklaşımının “birçok nedenle üstün” olduğunu ifade etti. Ancak Sui’nin de bazı gerçek yeniliklere sahip olduğunu kabul etti.

Cardano Hâlâ Bir Numara

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Chang Hard Fork, Cardano’nun Volatile Era’ya geçişini sağlayarak merkezi olmayan yönetime odaklandı. Hoskinson, bu ağ yükseltmesini Cardano’nun önümüzdeki yıllarda da yoluna devam edeceğini düşündüğü nedenlerden biri olarak gösterdi.

Cardano Hâlâ Bir Numara

Hoskinson, Cardano’nun Bitcoin’i geçeceğini iddia etmiş ve Bitcoin’in durgunlaştığını, Cardano’nun ise Satoshi Nakamoto’nun vizyonunu gerçekleştirdiğini ve hatta daha fazlasını yaptığını belirtmişti.

Cardano Hâlâ Bir Numara

Cardano’nun yol haritasında öne çıkan bir diğer madde ise Midnight protokolü. Geçtiğimiz günlerde canlıya geçen Midnight protokolü testneti, Cardano’nun değer önerisini artırabilecek bir gizlilik çözümü sunuyor.

Cardano Hâlâ Bir Numara

Bu gelişmeler ışığında, Cardano’nun sektör içinde güçlü bir konumda olduğu görülmekte.

Sonuç olarak, Cardano kurucusu Charles Hoskinson’ın Solana’ya yönelik eleştirileri ve Sui’yi üstün göstermesi, blockchain ekosistemindeki rekabetin devam ettiğini gösteriyor. Cardano’nun merkezi olmayan yönetim ve yenilikçi projeleriyle öne çıkmaya devam etmesi ise Hoskinson’un temennisi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir