USD34,24
EURO37,11
JPY0,228100
RUB0,353800
GBP44,58
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN3.013,31
BTC67.643,63
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. CFTC Başkanı: Kripto Düzenlemesi İçin Acil Eylem Gerekli

CFTC Başkanı: Kripto Düzenlemesi İçin Acil Eylem Gerekli

CFTC Başkanı: Kripto Düzenlemesi İçin Acil Eylem Gerekli
CFTC Başkanı: Kripto Düzenlemesi İçin Acil Eylem Gerekli
service

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, kripto para düzenlemeleri ve seçim tahmin piyasalarının denetimi konusunda kongreden acil aksiyon beklediğini belirtti. Behnam, Finansal Piyasalar Birliği (SIFMA) yıllık toplantısında, hızla gelişen bu sektörler için net yasal çerçevelerin oluşturulmasının önemini vurguladı.

Kripto İçin Acil Eylem Çağrısı

Behnam, SIFMA yıllık toplantısında, kripto düzenlemeleri konusunda Kongre’nin duruşunu netleştirmesi gerektiğini yineledi. Dijital varlıkların artan önemi ve teknolojik değişikliklere rağmen, mevcut düzenleyici çerçevenin kripto piyasalarını uygun şekilde yönetmek için yeterince açık olmadığından endişe duyduğunu ifade etti.

CFTC Başkanı: Kripto Düzenlemesi İçin Acil Eylem Gerekli

Kripto İçin Acil Eylem Çağrısı

Ayrıca, Behnam, kapsamlı kripto düzenlemelerinin eksikliğinin sistemde boşluklar yarattığını belirtti. Özellikle spot piyasaların düzenlenmesi ve blockchain ile tokenizasyon teknolojisinin finansal piyasalardaki geniş etkileri konusunda belirsizlikler olduğunu sözlerine ekledi.

Kripto İçin Acil Eylem Çağrısı

“Kripto varlıklar, spot piyasaların düzenlenmesinde ön planda yer alıyor, ancak daha geniş soru, blockchain ve tokenizasyon finansal piyasalar için ne yapacak?” Behnam, Kongre’den bu konularda daha açık rehberlik sağlamasını istedi.

Seçim Tahmin Piyasaları

Behnam, aynı zamanda seçim tahmin piyasaları konusunda da net yasalar çağrısında bulundu. CFTC, olayların sonuçlarına ilişkin tahmin yapılmasına izin veren piyasalarda yasal ve etik sorunlar oluştuğunu belirtti.

Seçim Tahmin Piyasaları

CFTC, seçim sonuçlarına ilişkin sözleşmelerin yasal olmadığını düşünüyor. Behnam, ajansın “seçim polisi” rolüne itildiğinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve bu tür piyasalardaki düzenlemenin Kongre tarafından belirlenen daha açık yasal çerçevelere bırakılması gerektiğini savundu.

Seçim Tahmin Piyasaları

“Bu, Kongre’nin müdahil olması gereken bir konu.” CFTC’nin Kalshi adlı tahmin piyasası platformunun seçim sözleşmeleri sunmasını engellemesi üzerine, Kalshi ajansı dava etti.

Seçim Tahmin Piyasaları

2023 Eylül’ünde federal mahkeme, CFTC’nin bu sözleşmeleri engellemesinde yasal yetkisini aşmış olduğunu belirledi. CFTC ise karara karşı temyiz başvurusunda bulundu.

Seçim Tahmin Piyasaları

Bu gelişmeler, CFTC’nin kripto ve seçim tahmin piyasaları konusundaki regülasyon ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi. Hızla değişen finansal teknolojiler karşısında yasal düzenlemelerin güncellenmesi gerektiği konusunda görüş birliği sağlanması bekleniyor.

Seçim Tahmin Piyasaları

Yasal belirsizliklerin giderilmesi, piyasa katılımcılarının daha güvenli ve öngörülebilir bir ortamda faaliyet göstermesine olanak tanıyabilir. Ayrıca, seçim tahmin piyasalarının şeffaf ve adil bir şekilde denetlenmesi için de net düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

CFTC Başkanı Rostin Behnam, kripto para düzenlemeleri ve seçim tahmin piyasalarının denetimi konusunda kongreden acil aksiyon beklediğini belirtti. Behnam, hızla gelişen bu sektörler için net yasal çerçevelerin oluşturulmasının önemini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir