USD34,15
EURO37,98
JPY0,238300
RUB0,367100
GBP45,43
EURO/USD1,11
BIST9.891,98
GR. ALTIN2.878,60
BTC63.563,01
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var – DeFi’nin Geleceği

Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var – DeFi’nin Geleceği

Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var - DeFi'nin Geleceği
Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var - DeFi'nin Geleceği
service

Chainlink’in kurucusu Sergey Nazarov, geleneksel finans dünyasının (TradFi) trilyonlarca dolarını gerçek dünya varlıkları (RWA) üzerinden kripto sektörüne getireceğini belirtti. Nazarov, bu potansiyelin DeFi’nin geleceği için önemli olduğunu vurguluyor.

Geleneksel Finansın DeFi’ye Etkisi

Singapur’da düzenlenen TOKEN2049 konferansında konuşan Nazarov, geleneksel finans sektörünün sonunda merkeziyetsiz finansın (DeFi) en büyük müşterisi olacağını söyledi. Nazarov, gerçek dünya varlıklarının piyasa değeri açısından diğer kripto varlıkları geride bırakacağını ve bu sayede geleneksel finansın blockchain endüstrisine dahil olacağını öngördü. “Bu yüz milyarlar değil trilyonlarca dolar değerindeki yeni net değerin geleneksel piyasadan gelmesiyle ilgili.” dedi.

Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var - DeFi'nin Geleceği

Dijital Finansın Geleceği ve Chainlink’in Rolü

Nazarov, blockchain endüstrisinin gelecekte kripto para birimlerinden ziyade gerçek dünya varlıklarını etkinleştiren teknoloji olarak tanımlanacağını belirtti. “Endüstrimiz geleceğe dönük tahminlerin de gösterdiği gibi kripto para birimlerinden değil, gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmesini sağlayan blockchain teknolojisinden ibaret olacak.” diye ekledi. Chainlink ekosisteminin DeFi’nin büyümesini ve güvenliğini sağlamak için çalıştığını vurgulayan Nazarov, hem DeFi hem de TradFi topluluklarının ihtiyaç duyduğu güvenilirlik ve garantilere ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Chainlink Kurucusu: Trilyonlarca Dolar Değerinde Potansiyel Var - DeFi'nin Geleceği

CCIP ve İnternetin Geleceği

Nazarov, Cross-Chain Interoperability Protocol’ün (CCIP) veri ve değerin tüm ağlar arasında akmasını sağlayarak internetin önemli protokollerinden biri olacağını ifade etti. “CCIP, veri ve değerin tüm bu zincirlere ve ağlar arasında akmasını sağlayan temel mekanizmadır.” dedi. Son olarak bu gelişmelerin planlandığı gibi ilerlemesi durumunda CCIP’nin sözleşmelerin ve değerin interneti olarak adlandırılan yeni yapının anahtar protokollerinden biri olacağını belirtti.

Chainlink ve diğer projelerin çabalarıyla, geleneksel finansal varlıkların blockchain ile entegrasyonunun hızlanması bekleniyor. Bu da DeFi ve TradFi arasındaki bağı güçlendirecek ve sektöre yeni fırsatlar sunacak. BlackRock’ın BUILD isimli tokenize tahvili çok kısa sürede 500 milyon doları aştı ve yalnız da değil. Çinli bankacılık devlerinden JPMorgan gibi diğer büyük oyunculara kadar neredeyse hepsi RWA alanında bir şeyler yapmak için çabalıyor. Chainlink ise geleneksel finans ile blockchain arasında köprü olma ve onlara altyapı hizmeti vermek için çabalıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir