USD34,08
EURO38,09
JPY0,240300
RUB0,369800
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.841,59
BTC63.701,94
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Chery, Araç Geri Dönüşümünde %95 Oranla Lider!

Chery, Araç Geri Dönüşümünde %95 Oranla Lider!

Chery, Araç Geri Dönüşümünde Oranla Lider!
Chery, Araç Geri Dönüşümünde %95 Oranla Lider!
service

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery Group, sürdürülebilirlik alanındaki çabalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Şirket, 2023 ESG raporunda açıklandığı üzere, araç geri dönüşümünde %95’in üzerinde bir oran elde ederek çevre dostu ve döngüsel bir ekonomiye olan bağlılığını gösterdi.

Çevre Dostu Üretim

Chery, üretim süreçlerinde sürdürülebilirlik stratejilerini uygulayarak çevre dostu verimliliği artırıyor. Şirket, fotovoltaik sistemler ve jeotermal ısı pompaları gibi temiz enerji kaynaklarını kullanıyor. Ayrıca, düşük karbonlu üretim için entegre kalıp döküm ve düşük sıcaklıkta entegre kaplama teknolojilerini kullanarak enerji tüketimini ve karbon emisyonlarını azaltıyor.Chery, Araç Geri Dönüşümünde Oranla Lider!

Düşük Karbonlu Lojistik

Chery, lojistik operasyonlarını optimize ederek karbon ayak izini azaltıyor. Dijital ulaşım yönetim sistemleri, şehir içi taşımacılığı, uzaktan konsolidasyon ve ulaşım entegrasyonu gibi yöntemlerle yükleme verimliliğini artırıyor ve ulaşım sıklığını azaltıyor. Şirket ayrıca, nehir ve deniz yoluyla doğrudan nakliye, araçların sürülerek gemiye yüklenmesi ve boşaltılması dışında demiryolu ile su yolları kullanımını artırıyor.Chery, Araç Geri Dönüşümünde Oranla Lider!

Yüksek Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım Oranı

Chery, araçların yaşam döngüsünün sonunda hurdaya çıkarılmasını, geri dönüştürülmesini ve yeniden kullanılmasını teşvik ediyor. Şirket, araç hurdaya çıkarma, sökme, ayırma ve yeniden kullanım için döngüsel ekonomi modelinin etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere bir dizi yönetim sistemi ve teknik standart geliştiriyor. 2023 yılı sonu itibarıyla Chery’nin araç geri dönüşüm oranı %95’e, yeniden kullanım oranı ise %85’e ulaştı.

Chery, çevre dostu ulaşım ve döngüsel ekonomi için yeni standartlar belirledi. Şirket, gelecekte de sürdürülebilir kalkınmaya bağlı kalarak insanlık ile doğa arasında uyumlu bir birliktelik inşa etmeye devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir