USD34,08
EURO38,09
JPY0,240300
RUB0,369800
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.841,59
BTC63.701,94
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Chery’nin Araç Geri Dönüşüm Oranı %95’e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği

Chery’nin Araç Geri Dönüşüm Oranı %95’e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği

Chery'nin Araç Geri Dönüşüm Oranı 'e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği
Chery'nin Araç Geri Dönüşüm Oranı %95'e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği
service

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Chery Group, %95’in üzerinde araç geri dönüşüm oranına ulaşarak sürdürülebilirlik hedeflerine önemli bir adım attı.

Chery’nin Sürdürülebilirlik Hedefleri


Chery Group, çevre dostu ve düşük karbonlu seyahat çözümleri yaratmaya odaklanarak çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) stratejilerini aktif olarak uyguluyor. Döngüsel ekonomiye olan bağlılığını gösteren Chery, üretim, lojistik, satış, kullanım ve geri dönüşümde önemli ilerlemeler kaydetti.
Chery'nin Araç Geri Dönüşüm Oranı 'e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği

Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım


Chery, %95’in üzerinde araç geri dönüşüm oranı elde etti ve %85’lik bir yeniden kullanım oranına ulaşarak sektörde lider konuma geldi. Şirket, araç hurdaya çıkarma, sökme, ayırma ve yeniden kullanım için etkili bir döngüsel ekonomi modeli uyguluyor.
Chery'nin Araç Geri Dönüşüm Oranı 'e Ulaştı: Sürdürülebilirlik Örneği

Temiz Enerji Stratejisi


Chery, fotovoltaik sistemlerin ve jeotermal ısı pompalarının kurulumu da dahil olmak üzere üretim süreçlerinde yoğun bir temiz enerji stratejisi uygulayarak çevre dostu verimliliği artırdı. Chery’nin Wuhu kentindeki merkezi, 2023’ün sonunda 76 MW fotovoltaik kapasite kurarak 198.900 MW saat elektrik üretti ve CO2 emisyonlarını yaklaşık 140.000 ton azalttı.

Düşük Karbonlu Lojistik


Chery, düşük karbonlu ve verimli bir lojistik zinciri oluşturmak için lojistik sistemini sürekli olarak optimize ediyor. Şirket, dijital bir ulaşım yönetim sistemi kullanarak lojistik verilerini analiz ediyor ve verimli ulaşım stratejileri geliştiriyor. Ayrıca, nehir ve deniz yoluyla doğrudan nakliye, araçların sürülerek gemiye yüklenmesi ve boşaltılması dışında demiryolu ile su yolları kullanımını artırarak düşük karbonlu taşımacılık çözümlerini de aktif olarak benimsiyor.

Yeni Enerji Araçları


Chery, içten yanmalı araçlarının ve şarj edilebilir hibrit araçlarının enerji verimliliği parametrelerini sürekli olarak optimize ediyor. Şirket, yeni enerji araçlarının menzilini ve şarj kolaylığını iyileştirmeye odaklanarak kullanıcıların daha rahat ve ekonomik bir çevre dostu seyahat deneyiminin keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Chery Group’un yüksek araç geri dönüşüm oranı ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları, otomotiv sektöründe çevre dostu uygulamalar için bir örnek teşkil ediyor. Chery, gelecekte de sürdürülebilir kalkınmaya bağlı kalmaya devam edecek ve insanlık ile doğa arasında uyumlu bir birliktelik inşa etmeye daha da fazla katkıda bulunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir