CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından sert açıklamalarda bulundu. Özel, yaşananları demokrasiye darbe girişimi olarak tanımladı ve partililere çağrıda bulundu.
İmamoğlu’nun Gözaltına Alınması Darbe Girişimi Mi?
CHP lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını, İstanbul halkının iradesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi.
CHP Lideri Özel’den Saraçhane Çağrısı
Saraçhane’deki İBB binasında açıklama yapan Özel, partilileri ve vatandaşları dayanışma için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne davet etti.
Hedefte Ekrem İmamoğlu ve Demokrasi Var
Özel, İmamoğlu’na yönelik suçlamaların demokrasiye yönelik bir tehdit olduğunu ve halkın seçme özgürlüğünün tehlikede olduğunu söyledi.
Muhalefet Kanadından Geniş Destek
Özgür Özel, muhalefet partilerinin dayanışma çağrılarına olumlu yanıt verdiğini ve destek mesajları aldığını açıkladı.
Gençlerden Demokrasi Mücadelesine Katkı
Özel, özellikle gençlerin gösterdiği cesaret ve dayanışmayı övdü ve onları demokrasi mücadelesinin teminatı olarak nitelendirdi.
CHP lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu müdahalenin sadece bir kişi değil, demokrasiye karşı bir saldırı olduğunu vurguladı. Partililere ve destekçilere Saraçhane’de buluşma çağrısı yaparak, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.