USD36,01
%0.09
EURO37,10
%0.07
JPY0,232700
%-0.0009
RUB0,361100
%0.10
GBP44,68
%0.09
EURO/USD1,03
%0
BIST9.774,40
%0
GR. ALTIN3.259,59
%0.05
BTC0,000000
%0
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a 45 bin yıl hapis cezası

Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a 45 bin yıl hapis cezası

Mahkeme, Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a rekor hapis cezası verdi. Karar, 4 binden fazla mağduru ilgilendiriyor.

Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a 45 bin yıl hapis cezası
Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a 45 bin yıl hapis cezası

Çiftlik Bank davasında karar açıklandı. Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın, 45 bin 376 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mehmet ve Fatih Aydın’a tarihi ceza

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın, 45 bin 376 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, 4 binden fazla mağdurun bulunduğu dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, sabah başlayan duruşmaya saat 15.00’e kadar ara verdikten sonra kararını açıkladı.

Çiftlik Bank davasında Mehmet ve Fatih Aydın’a 45 bin yıl hapis cezası

Sanıkların savunmaları dikkat çekti

Duruşmada son sözleri sorulan Mehmet Aydın, “Herhangi bir yalan beyanda bulunmadım. Beraatimi istiyorum” dedi. Kardeşi Fatih Aydın ise, “Hiçbir örgüte üye değilim. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraat taleplerini dile getirdi.

Davanın detayları ve suçlamalar

Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, ‘Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık’, ‘Suç örgütü kurma’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarından yargılandı. İddianamede, 4 bin 582 kişinin mağdur olduğu belirtilirken, sanıklara rekor cezalar talep edilmişti. Mahkeme, dört dosyanın ana davayla birleştirilmesine karar vererek süreci tamamladı.

Sanıklardan ilginç açıklamalar

Sanıklardan Havva Özay, “Örgütle alakam yoktur. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Bir diğer sanık Koray Hasgül ise, “Çiftlik Bank’ta çalışmaya başladığımda öğrenciydim. Para kazanmak için girmiştim” şeklinde savunma yaptı. Diğer tutuksuz sanıklar da benzer savunmalar yaptı.

Kararın ardından mağdurların bekleyişi sürüyor

Mahkemenin verdiği tarihi ceza sonrası mağdurların zararlarının nasıl karşılanacağı belirsizliğini koruyor. Mehmet Aydın, mal varlıklarına el konulduğunu ve bu sebeple zararları ödeyemediğini savundu. El konulan varlıkların akıbeti ise hala netleşmedi.

Çiftlik Bank davasında verilen rekor cezalar, dolandırıcılık suçlarına karşı bir örnek teşkil ediyor. Ancak mağdurların zararlarının nasıl karşılanacağı konusu gündemdeki yerini koruyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir