USD34,15
EURO37,92
JPY0,238100
RUB0,367800
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.897,75
GR. ALTIN2.870,35
BTC63.468,51
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin Teşvikleriyle Altın Yeni Rekor Kırdı: Asya Piyasaları Coştu

Çin Teşvikleriyle Altın Yeni Rekor Kırdı: Asya Piyasaları Coştu

Çin Teşvikleriyle Altın Yeni Rekor Kırdı: Asya Piyasaları Coştu
Çin Teşvikleriyle Altın Yeni Rekor Kırdı: Asya Piyasaları Coştu
service

Çin’in geniş çaplı teşvik yapacağı beklentisi Asya piyasalarında coşku yarattı ve altın fiyatları 2.631 dolar ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. MSCI Asya Pasifik Çin, Hong Kong ve Güney Kore endeksleri öncülüğünde haftaya pozitif başlangıç yapan Asya hisseleri, Çin’in ekonomik büyümeyi desteklemek için yapacağı teşviklerden olumlu etkilendi.

Asya Piyasaları Teşvik Beklentisiyle Yükseliyor

MSCI Asya Pasifik Çin, Hong Kong ve Güney Kore endeksleri öncülüğünde haftaya pozitif başlangıç yapan Asya hisseleri, Çin’in ekonomik büyümeyi desteklemek için yapacağı teşviklerden olumlu etkilendi. Eastspring Investments’ın Asya hisse senedi portföy uzmanı Ken Wong, “Bir parça politika desteği hisselere kesinlikle destek oluyor” sözleriyle hareketi yorumladı. Amerika ve Avrupa hisse vadelileri de haftaya pozitif başlangıç yaptı.

Çin Teşvikleriyle Altın Yeni Rekor Kırdı: Asya Piyasaları Coştu

Altın, Güvenli Liman Arayışıyla Rekor Seviyeye Ulaştı

Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesiyle birlikte spot altın 2.631 dolar ile yeni rekor seviyeye tırmandı. Altın, yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görüldüğü için jeopolitik belirsizliklerin arttığı dönemlerde değer kazanıyor.

Çin’in ekonomik büyümeyi desteklemek için geniş çaplı teşvikler yapacağı beklentisi, Asya piyasalarında coşku yarattı ve altın fiyatları 2.631 dolar ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Altın, güvenli liman arayışının artmasıyla yatırımcıların ilgisini çekerken, Asya hisseleri de Çin’in teşvik politikalarından olumlu etkilendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir