USD34,25
EURO37,82
JPY0,233700
RUB0,361500
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.924,69
BTC60.817,69
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çin’in 5 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi Emtia Fiyatlarını Havaya Sıçrattı

Çin’in 5 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi Emtia Fiyatlarını Havaya Sıçrattı

Çin'in 5 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi Emtia Fiyatlarını Havaya Sıçrattı
Çin'in 5 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi Emtia Fiyatlarını Havaya Sıçrattı
service

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) ülkenin bu yılki yüzde 5 büyüme hedefini tutturma yolunda en kapsamlı teşvik paketini duyurması, emtia fiyatlarını yükselterek küresel piyasalarda önemli bir hareketlilik yarattı. Bu teşvik paketi, demir cevherinin yükselmesine ve bakırın Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu.

Demir Cevheri ve Bakır Fiyatlarında Artış

Çin’in ekonomik büyümesini hızlandırmak amacıyla açıklanan teşvik paketi, emtia fiyatlarını olumlu etkiledi. Demir cevheri, Çin’in yavaşlamasının talebi olumsuz etkilemesi ve fabrikaların çelik üretimini azaltmasıyla bu yıl en kötü performans gösteren emtialar arasında yer alıyordu. Ancak PBOC’nun teşvik paketinin açıklanmasıyla demir cevheri fiyatları yükseldi. Bakır da, Londra Metal Borsası’nda yüzde 1,6’ya kadar yükselerek ton başına 9.697 dolara çıktı. Bu, bakırın Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesini temsil ediyor.

Çin'in 5 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi Emtia Fiyatlarını Havaya Sıçrattı

Diğer Emtia Fiyatlarında Karışıklık

Teşvik paketinin etkisiyle bazı emtialarda fiyat artışı yaşanırken, diğerlerinde durum farklı oldu. Örneğin, Çinko ve alüminyum yüzde 1’den fazla yükseldi. Ancak, Çin’de yuan fiyatlı çelik vadeli işlemleri Şanghay’da yükseldi. Bu, Çin’in teşvik paketinin emtia piyasalarında farklı etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) ekonomik büyümeyi hızlandırmak için açıkladığı 5 trilyon dolarlık teşvik paketi, emtia piyasalarında dalgalanmalara neden oldu. Demir cevheri ve bakır fiyatları yükseldi, ancak diğer emtialar daha düşük işlem gördü. Bu paketin uzun vadeli etkisi, Çin ekonomisinin gelecekteki performansına ve küresel emtia talebine bağlı olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir