Çin Merkez Bankası, ülkenin döviz rezervleri ve altın varlıklarında ocak ayında kaydedilen artışın detaylarını paylaştı.
Döviz rezervleri 3 trilyon 209 milyar dolara ulaştı
Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) verilerine göre, döviz rezervleri ocak ayı sonunda 6,68 milyar dolar artışla 3 trilyon 209 milyar dolara çıktı. Bu rakam, analistlerin 3,2 trilyon dolar tahmininin biraz üzerinde gerçekleşti. Dolar endeksindeki zayıflamanın bu artışta etkili olduğu değerlendiriliyor.
Altın varlıklarında üst üste üçüncü ay artış
PBoC’nin açıkladığı verilere göre, altın varlıkları aralık ayında 73,29 milyon ons seviyesindeyken ocak ayında 73,45 milyon onsa yükseldi. Bu artış, Çin’in altın rezervlerini artırma politikasının sürdüğünü gösteriyor. Döviz karşılığı olarak altın rezervleri 191,3 milyar dolardan 206,5 milyar dolara çıktı.
Çin, döviz rezervleri ve altın varlıklarındaki artışı sürdürerek küresel piyasalardaki pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor.