USD34,16
EURO38,17
JPY0,241000
RUB0,362600
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC65.765,71
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin’in Teşvik Paketi Asya Piyasalarını Canlandırdı: Hang Seng %3 Yükseldi

Çin’in Teşvik Paketi Asya Piyasalarını Canlandırdı: Hang Seng %3 Yükseldi

Çin'in Teşvik Paketi Asya Piyasalarını Canlandırdı: Hang Seng %3 Yükseldi
Çin'in Teşvik Paketi Asya Piyasalarını Canlandırdı: Hang Seng %3 Yükseldi
service

Çin’in kapsamlı teşvik paketi Asya-Pasifik hisse senedi piyasalarında pozitif etkisini hemen gösterdi. Hang Seng endeksi, Çin’in ekonomik büyümeyi desteklemek için attığı adımların ardından yüzde 3’ün üzerinde yükselerek ralliye öncülük etti.

Asya Piyasalarında Teşvik Morali

Hong Kong hisseleri yükselişe öncülük ederken, Hang Seng endeksi yüzde 3’ün üzerinde yükseldi. Anakara Çin endekslerinde ise yükseliş yüzde 2’yi aştı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0,7 tırmandı.

Çin'in Teşvik Paketi Asya Piyasalarını Canlandırdı: Hang Seng %3 Yükseldi

ABD Piyasaları

ABD’de S&P 500 endeksi yüzde 0,3 yükseliş ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken, vadeli piyasa sabah saatlerinde hafif düşüş kaydetti.

Dolar ve Tahviller

Bloomberg Dolar Endeksi 1.224 puanda yatay seyir kaydetti. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,75 ile yatay seyir izledi.

FED Üyelerinden Daha Fazla Gevşeme Sinyali

FED üyeleri, ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla gevşeme sinyalleri vermeye devam ediyor. Bu durum, piyasalarda risk iştahını artırdı.

İsrail’in Lübnan’a Hava Saldırıları

İsrail, Lübnan’ın güneyine neredeyse son 20 yılın en büyük can kaybına yol açan hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre 500’e yakın Lübnanlı hayatını kaybederken, 1.650 kişi yaralandı.

Çin’in teşvik paketi, Asya-Pasifik hisse senedi piyasalarında pozitif bir etki yaratırken, FED’in gevşeme sinyalleri küresel piyasalarda risk iştahını artırıyor. Ancak İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırıları küresel piyasaları etkileyebilecek bir jeopolitik risk oluşturuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir