USD34,11
EURO38,12
JPY0,237800
RUB0,369500
GBP45,52
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.873,91
BTC62.863,60
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu’nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl

Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu’nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl

Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu'nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl
Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu'nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl
service

Coca-Cola İçecek (CCI), 2023 yılına ait finansal ve finansal olmayan performansını içeren “2023 Entegre Faaliyet Raporu”nu, “Daha Yakından Bak” temasıyla dört dilde yayımladı. Rapor, CCI’ın 12 ülkede faaliyet gösteren operasyonlarını kapsıyor ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda atılan adımları vurguluyor.

Daha Yakından Bak: Sürdürülebilirliğe Odaklı Bir Yıl

CCI, 2023 Entegre Faaliyet Raporu’nda, “Daha Yakından Bak” temasıyla sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını detaylı bir şekilde ele alıyor. Rapor, finansal sonuçlar ve operasyonel başarılara ek olarak, çevresel ve sosyal hedeflere yönelik ilerlemeyi de ortaya koyuyor. Rapor, GRI Standartları’na ve IIRC’nin Uluslararası Entegre Raporlama Çerçevesi’ne uyumlu olarak hazırlandı. CCI, raporun BM Küresel İlkeler Sözleşmesi İlerleme Bildirimi (COP), BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ve SPK Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi’ne dair ilerleme bildirimlerini de içerdiğini belirtiyor.

Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu'nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl

Çevresel Sürdürülebilirlik: rPET Kullanımı, Su Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji

CCI CEO’su Karim Yahi, 2023’te önemli çevresel adımlar attıklarını vurguladı. Kazakistan ve Özbekistan’da ilk defa geri dönüştürülmüş pet (rPET) ile üretime başlandı. Su kullanım oranları hedefler doğrultusunda yüzde 3 iyileştirildi. Türkiye, Pakistan ve Ürdün’de su geri kazanım projeleri hızlandırıldı. Pakistan, Türkiye’de güneş ve rüzgâr enerjisi projeleri ile yeşil enerji kullanım oranı yüzde 8’e çıkarıldı. CCI, 2030’da doğrudan ve dolaylı emisyonlarını azaltma taahhüdü doğrultusunda emisyon haritasını çıkardı.

Coca-Cola İçecek, 2023 Entegre Faaliyet Raporu'nu 4 Dilde Yayımladı: Sürdürülebilirlik Odaklı Bir Yıl

Sosyal Sürdürülebilirlik: Eşit Ücret ve Kadın Güçlendirme

CCI, Eşit Ücret Derneği tarafından ‘Eşit Ücret Sertifikası’na layık görüldü. Şirket, işe alımda kadın yetenek havuzunu büyütmeyi önceliklendirdi. “Gururlu Yüzler” programı, Türkiye’den diğer operasyonlara yaygınlaştırıldı. Bu girişimler, 2030 yılına kadar yeni işe alımlarda ve müdür üstü pozisyonlarda kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. CCI, iş yerindeki kadın nüfusunu 2023’te yüzde 5 artırdı.

Coca-Cola İçecek, “2023 Entegre Faaliyet Raporu”nu dört dilde yayınlayarak şeffaflık ve sürdürülebilirlik taahhütlerini bir kez daha gösterdi. Rapor, CCI’ın finansal ve operasyonel başarısına ek olarak, çevresel ve sosyal hedeflere ulaşmak için yaptığı önemli çalışmaları vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir