USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı

Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı

Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı
Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı
service

Doğaya saygılı ve sürdürülebilir seyahat misyonu ile bilinen Corendon Airlines, karbon emisyonlarını sıfırlamaya yardımcı olan cOmmited.app platformu ile iş birliği yaparak, karbon nötr bir gelecek için yeni bir iklim programı başlattı. Bu program ile yolcularına seyahatlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını dengeleme imkanı sunuyor.

Karbon Ayak İzini Dengelemede Pratik Bir Çözüm

Kurumların karbon ayak izini ölçerek emisyonlarını sıfırlamaya yardımcı olan cOmmited.app, çevre bilincine sahip şirketler için karbon ayak izini dengelemeyi daha pratik ve ulaşılabilir hale getiriyor. Corendon Airlines ve cOmmited.app arasındaki bu iş birliği, çevresel sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi yönetimini destekleme amacıyla gerçekleştirildi. Misafirler, www.corendonairlines.com web sitesi ve https://corendon.commited.app/tr mobil uygulaması üzerinden ilgili uçuş bilgilerini ziyaret edebilir ve biletleme sırasında cOmmited.app projesine destek verebilirler.

Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı

Karbon Kredileri, Çevresel Projelere Yatırım Olarak Kullanılıyor

Uçuş kaynaklı karbon emisyonlarını dengeleme işlemi, uçuş bilgilerinin girilmesi, yolculuğun karbon ayak izinin hesaplanması ve verilen sertifikayla tamamlanıyor. Karbon kredisi hizmeti alan yolcular, doğaya kattıkları değeri görebiliyor. Bu krediler, COmmited.app aracılığıyla seçilen yenilenebilir enerji, orman koruma, sürdürülebilir tarım ve karbon yakalama teknolojileri gibi alanlarda çevresel projelere yatırım olarak kullanılıyor.

Corendon Airlines, cOmmited.app ile Karbon Nötr Uçuşlar İçin Yeni Bir İklim Programı Başlattı

Corendon Airlines: Karbon Nötr Uçuşlar İçin Önemli Adımlar

Mart 2024’te sera gazı emisyonlarını yüzde 80’e kadar azaltan sürdürülebilir havacılık yakıtı SAF yakıt uygulamasını başlatan Corendon Airlines, sürdürülebilirlik hedefleri için önemli adımlar atıyor. Alman Sivil Toplum Kuruluşu Atmosfair tarafından yapılan “Dünyanın En Temiz Havayolları” araştırmasında Corendon, dünya sıralamasında 4. ve Türkiye sıralamasında 1. oldu. Corendon Airlines, 2018 yılında düşük yakıt tüketimi ve düşük karbon emisyonu özellikleri ile Boeing’in MAX 8 model uçağını Türkiye’de kullanmaya ilk başlayan şirket oldu.

Sürdürülebilir Seyahat Seçenekleri Sunmaya Devam Edeceğiz

2024 yılı itibarıyla 65 ülkede 165 havalimanına ulaşan Corendon Airlines’ın sıfır karbon emisyon hedeflerinden bahseden Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Hepimizin ortak evi olan dünyamızın değerli kaynaklarının korunmasına özen göstermek, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak büyük önem taşıyor. Doğaya saygılı bir marka olarak, karbon emisyonumuzu azaltıyor, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Misafirlerimize sunduğumuz hizmetleri, sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda yapılandırmaya gayret ediyoruz. cOmmited.app ile olan iş birliğimiz sayesinde karbon nötr uçuşlar sağlayarak, sürdürülebilir seyahat seçenekleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

cOmmited.app: Daha Geniş Kitlelere Ulaşarak Karbon Nötr Hizmetleri Yaygınlaştırmayı Hedefliyoruz

cOmmited.app Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toprak, “Commited.app olarak, Corendon Havayolları ile gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde, daha geniş kitlelere ulaşarak karbon nötr hizmetleri yaygınlaştırmayı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Bu proje ile sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmaya ve bireylerin daha sorumlu tercihler yapmalarına katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.” dedi.

Corendon Airlines, cOmmited.app ile iş birliği yaparak karbon nötr uçuşlar için önemli bir adım attı. Bu program ile yolcularına seyahatlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını dengeleme imkanı sunarak sürdürülebilir seyahat seçenekleri sunmaya devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir