USD34,06
EURO38,06
JPY0,240300
RUB0,370100
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,24
BTC62.972,31
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Cryptocom, Bahreyn’den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım

Cryptocom, Bahreyn’den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım

Cryptocom, Bahreyn'den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım
Cryptocom, Bahreyn'den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım
service

Singapur merkezli kripto para borsası Cryptocom, Bahreyn Merkez Bankası’ndan ödeme hizmet sağlayıcısı (PSP) lisansı aldı. Bu onay, şirketin 1 milyar dolarlık piyasa değeriyle bölgede kaydettiği önemli düzenleyici kilometre taşlarına bir yenisini ekliyor.

Cryptocom’un Bölgedeki Büyümesi

Bahreyn’den alınan tam onay, Cryptocom’un elektronik para ve fiat tabanlı ödeme hizmetlerini bölgesel olarak genişletmesine olanak tanıyor. Bu hizmetler arasında dünya çapında tanınan ön ödemeli kartlarının lansmanı da bulunuyor. Bahreyn Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı H.E. Noor bint Ali Alkhulaif, Cryptocom’un uluslararası varlığını ve düzenleyici uyumluluk konusundaki çabasına değindi.

Cryptocom, Bahreyn'den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım

Resmi Açıklamalar ve Değerlendirmeler

Cryptocom’un Başkanı ve COO’su Eric Anziani, Bahreyn’in yıllar içinde elde ettiği başarılara değindi. Ülkenin yenilik dostu bir kripto ve fintech ekosistemi oluşturma konusundaki bağlılığını gördüğünü ifade etti. Cryptocom, Körfez bölgesinde başarılı bir şekilde kripto hizmetleri ve fintech inovasyonu için öncü bir merkez olma hedefinde. Şirket aynı zamanda kripto varlık lisansları veren ilk Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden birinde faaliyet göstermeye başlayacağı için bu adımı önemsiyor.

Cryptocom, Bahreyn'den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım

Cryptocom Bahreyn’den Tam Onay Aldı

Bahreyn, tüketiciyi koruma ile şirketlerin işini kolaylaştırma arasında iyi bir denge yakalıyor. Net düzenlemelerle, inovasyona uygun bir ortam sağlanmaktadır. Alkhulaif, ülkenin iş yapma kolaylığını destekleyen düzenlenmiş bir yatırım ortamına sahip olduğunu belirtti. Bahreyn hızlı büyüyen blockchain, kripto ve fintech endüstrilerinin gelişimini desteklemek için dünya standartlarında bir ekosistem inşa etmeye kararlı görünüyor. Nitekim bölgedeki BAE, Katar gibi ülkeler bu konuda çok daha ciddi, somut adımlar attı.

Cryptocom, Bahreyn'den Tam Onay Aldı: 1 Milyar Dolarlık Piyasa Değeriyle Önemli Bir Adım

Küresel Genişleme Adımları

Cryptocom, Bahreyn’deki genişlemesinin yanı sıra Singapur, Fransa, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi bölgelerde de varlığını artırıyor. Geçtiğimiz ay dünyanın en prestijli futbol turnuvalarından biri olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi ortağı olarak adını duyurdu. Burada ufak bir parantez açmalıyız çünkü aynı borsanın 2021 yılındaki devasa reklam harcamalarından sonra ayı piyasalarında zorlandığını gördük. Yine de rezerv dayanıklılığı konusunda birçok eleştiri almasına, mini bank run yaşamasına rağmen ayakta kalmayı başardı. Aynı zamanda şirket küresel hizmetlerini Birleşik Arap Emirlikleri’nde başlatarak kullanıcılarına sunduğu hizmetleri genişletti. Bu hizmetin gelecekte diğer bölgelere de yayılması planlanıyor.

Hamster Kombat Ortaklığı

Son olarak Cryptocom, Telegram tabanlı oyun Hamster Kombat ile iş birliği yaparak yeni bir metal kart tanıttı. Bu stratejik ortaklık oyun içi aktiviteler ve gerçek hayattaki işlemler için ödeme esnekliğini artırmayı hedefliyor. Bugün Hamster Kombat resmi hesabında da bunu duyurdu.

Cryptocom’un Bahreyn’den aldığı tam onay, 1 milyar dolarlık piyasa değeriyle bölgesel genişleme hedeflerine önemli bir katkıda bulunacak. Şirket, bu onayın ardından dünya çapında tanınan ön ödemeli kartlarını bölgede kullanıma sunmayı hedefliyor. Cryptocom, Bahreyn’deki başarısının ardından diğer bölgelerde de varlığını artırmaya devam edecek gibi görünüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir