Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile yaptığı görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye’nin harap olmuş altyapısının yeniden inşasında Türkiye’nin destek vereceğini vurguladı.
Suriye’nin Yeniden İmarına Destek Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye şehirlerinin yeniden imarına yönelik desteğe hazır olduklarını belirtti. Kritik altyapıların yeniden inşasıyla birlikte Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerinin hızlanacağını ifade etti.
Uluslararası Yaptırımların Suriye’ye Etkisi
Erdoğan, Suriye’ye yönelik uluslararası yaptırımların ülkenin kalkınmasını engellediğine dikkat çekti. Yaptırımların kaldırılması için girişimlerin sürdüğünü dile getirdi.
Türkiye-Suriye İlişkilerinde Yeni Adımlar
Türkiye’nin Şam’daki büyükelçiliğinin ardından Halep’teki başkonsolosluk da faaliyete geçti. Türk Hava Yolları’nın Şam uçuşlarını başlatmasıyla birlikte iki ülke arasındaki temaslar hız kazandı.
Ekonomik ve Sosyal İşbirliğinin Güçlendirilmesi
Ticaret, enerji, sağlık ve eğitim gibi alanlarda Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin güçlendirildiği vurgulandı. Yeni yönetimin uluslararası platformlarda sesini duyurması için Türkiye’nin destek verdiği aktarıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin yeniden inşası ve ekonomik kalkınması için Türkiye’nin desteğini sürdüreceğini ifade etti. İki ülke arasında ilerleyen ilişkiler, bölgesel istikrar açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.