Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar İftar Programı’nda esnaf ve sanatkârlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kredi limitlerinin artırılması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gündemdeydi.
Esnafa Sübvansiyonlu Kredi Limitleri Artırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârlar için Hazine’den yüzde 50 sübvansiyonlu kredi limitinin 750 bin liradan 1 milyon liraya yükseltildiğini açıkladı.
Ticari Araç ve İş Yeri Kredilerinde Yeni Düzenleme
Erdoğan, ticari araç ve iş yeri edinme kredilerinin limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükselttiklerini duyurdu. Ayrıca, ticari araç kredilerine 0-5 yaş arası araçların da dahil edildiğini belirtti.
Ahilik Kültürü ve Esnafın Toplumdaki Rolü
Cumhurbaşkanı, esnaf ve sanatkârlığın ekonomideki kritik rolüne dikkat çekerek, ahilik kültürünün ticaret hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
Ekonomik Veriler ve Esnafın Finansmana Erişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin büyüme ve enflasyon verilerindeki olumlu gelişmelere değinerek, esnafın finansmana erişimini kolaylaştıracak yeni adımları duyurdu.
Pandemi ve Afet Dönemlerinde Esnafa Sağlanan Destekler
Pandemi sürecinde verilen 9 milyar liralık hibe, kredi ertelemeleri ve mali sicil affı gibi destekler hatırlatıldı. Genç girişimciler ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek gruplarına yönelik teşviklerin süreceği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârlar için yeni destekler ve finansman çözümleri sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Ahilik kültürünün korunması ve ekonomik istikrarın sağlanması için esnafın önemine dikkat çekti.