USD36,04
%0.14
EURO37,38
%0.66
JPY0,236900
%-0.0029
RUB0,376200
%0.92
GBP44,89
%0.74
EURO/USD1,04
%0.53
BIST9.882,79
%0.38
GR. ALTIN3.359,54
%-0.16
BTC95.143,79
%-2.35
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze ve Deprem Sürecine Dair Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze ve Deprem Sürecine Dair Kritik Açıklamalar

Erdoğan, Gazze planını eleştirerek Filistin'e ikinci bir Nekbe'nin yaşatılmayacağını vurguladı. Deprem sürecine dair rakamlar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze ve Deprem Sürecine Dair Kritik Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze ve Deprem Sürecine Dair Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’da düzenlenen stratejik iş birliği toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Gazze, Filistin ve Türkiye’nin deprem sonrası yeniden inşa sürecine dikkat çekti.

Gazze Planına Sert Eleştiri

Erdoğan, Trump’ın Gazze planına yanıt vererek, ‘Gazze planını ciddiye almıyoruz. Filistin’e ikinci bir Nekbe yaşatmaya kimsenin gücü yetmez,’ ifadelerini kullandı. İsrail’in Gazze’deki uygulamalarına karşı yoğun diplomasi yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin bu konuda Birleşmiş Milletler platformlarında aktif rol oynadığını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze ve Deprem Sürecine Dair Kritik Açıklamalar

Deprem Sürecinde 452 Bin Teslim Edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra yürüttüğü çalışmalara değindi. ‘Depremin üzerinden iki yıl bile geçmeden enkazları kaldırdık ve inşaatlara başladık. Şimdiye kadar 201 bin konut teslim ettik. Bu yıl bitmeden 452 bin konut ve iş yerini daha teslim edeceğiz,’ dedi.

Türkiye ve Malezya Arasında Hedefleri Aşıldı

Erdoğan, Türkiye’nin Asya açılımı kapsamında Malezya ile ilişkilerini güçlendirdiğini ifade etti. 2024 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 5 milyar ı aştığını belirterek, savunma iş birliklerinin de derinleştiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Gazze’deki insanlık dramına karşı Türkiye’nin güçlü duruşunu hem de deprem sonrası yeniden inşa sürecindeki kararlılığını ortaya koydu. Ayrıca Malezya ile stratejik iş birliğinin gelecekte daha da güçleneceğini duyurdu.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir