USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DBS: Asya’nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor

DBS: Asya’nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor

DBS: Asya'nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor
DBS: Asya'nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor
service

Singapur’un en büyük bankası DBS, kurumsal müşterileri için tezgah üstü kripto para opsiyon ticareti ve yapılandırılmış ürünler sunmaya başlayacağını duyurdu. DBS, kurumsal yatırımcılar için Bitcoin ve kripto bağlantılı finansal ürünler sunan en son büyük geleneksel banka olarak öne çıktı. 360 milyar doların üzerinde yönetilen varlığa sahip Asya’nın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan DBS, bu adımla Bitcoin ve kripto paraların finans dünyasındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Kurumsal Yatırımcılar İçin Yeni Kripto Ürünleri

2024’ün dördüncü çeyreğinden itibaren uygun kurumsal yatırımcılar ve akredite DBS Özel Bankacılık müşterileri, OTC kripto para opsiyonları aracılığıyla özelleştirilmiş Bitcoin ve kripto paralara erişebilecek. Bir DBS yöneticisi yaptığı açıklamada, “Profesyonel yatırımcılar portföylerinde kripto paralara giderek daha fazla yer veriyor. Şimdi müşterilerimiz, varlık sınıfına yatırım yapmak ve ileri yatırım stratejilerini uygulamak için alternatif bir kanala sahip.” dedi.

DBS: Asya'nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor

Bitcoin ETF’lerinin Başarısı ve Artan Kurumsal İlgi

Bu gelişme ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin bu yıl kazandığı başarının ardından, daha fazla finansal kuruluşun Bitcoin ve kripto ürünleri sunmaya başlamasıyla ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay CME Group da Bitcoin ve kripto türev ürünlerini Bitcoin Cuma vadeli işlemleri ile genişleteceğini açıklamıştı.

DBS: Asya'nın En Büyük Bankası Kurumsal Yatırımcılara Bitcoin Sunuyor

Bitcoin’in Meşruiyet Kazanması ve Ana Akım Benimsenme

DBS gibi önde gelen bankaların hamleleri Bitcoin’i Asya’da ve dünya genelinde kurumsal yatırımcılar için bir varlık sınıfı olarak daha da meşrulaştıracak. Birçok kişi, saygın sağlayıcılardan gelen Bitcoin yatırım araçlarının daha geniş erişilebilirliğinin ana akım benimsenmeyi hızlandıracağına inanıyor. Diğer büyük Asyalı bankalar DBS’nin izinden gidecek olması ihtimali bölgesel Bitcoin erişimini önemli ölçüde genişletebilir.

Kripto paralara yönelik kurumsal ilginin artmasıyla geleneksel bankaların bu alana girişi dikkat çekiyor. DBS’nin bu son adımı Asya’daki yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarken, Bitcoin’in finans dünyasındaki konumunu güçlendirebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir