USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.173,11
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. DCTTR’den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

DCTTR’den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

DCTTR'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması
DCTTR'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması
service

DCT Trading (DCTTR), 18 Eylül 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) temettü politikası hakkında önemli bir açıklama yaptı.

DCTTR Temettü Politikası

Şirket açıklamasında, temettü kararlarının piyasa beklentileri, uzun vadeli stratejiler, sermaye gereksinimleri, yatırım ve finansman politikaları, kârlılık ve nakit durumu gibi faktörler göz önünde bulundurularak verileceği belirtildi. Kar payı dağıtımının nakit veya bedelsiz olabileceği, hatta her iki yöntemin bir arada kullanılabileceği ifade edildi.

DCTTR'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

Kâr Dağıtım Esasları ve Avans İmkanı

Kâr dağıtımında, mevcut payların tümüne ihraç ve iktisap tarihleri gözetilmeksizin eşit dağıtım yapılacak. Genel Kurul kararıyla temettü ödemesinin taksitlendirilebileceği veya kâr payı avansı verilebileceği de açıklamalar arasında yer aldı.

DCTTR'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

Ana Sözleşme ve Yasal Çerçeve

Temettü politikasının detayları, Şirket Ana Sözleşmesi’nin “Karın Tespiti ve Dağıtımı” başlıklı 13. maddesinde ve “Kâr Payı Avansı” başlıklı 14. maddesinde düzenleniyor. Şirket, kâr dağıtım süreçlerinde Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) hükümlerine uygun hareket edeceğini vurguladı.

DCTTR'den Yeni Temettü Politikası Açıklaması

DCTTR’nin açıkladığı temettü politikası, şirketin gelecek dönem karlılığı ve yatırımcılarına sağlayacağı getiriler açısından önemli ipuçları veriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir