USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje

DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje

DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje
DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje
service

DeFi piyasası durgunluk yaşarken yatırımcılar, geleceğe yönelik daha net bir tablo arıyor. Boğa koşusunun ardından piyasalar bir duraksama dönemine girerken, DeFi ekosisteminde kilitlenen toplam değer (TVL) istikrarlı bir şekilde 50 milyar dolar civarında seyrediyor. Bu rakam, bazı ülkelerin GSYH’sini bile aşarak DeFi’nin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

En Güçlü DeFi Projeleri

En yüksek TVL’ye sahip altcoin, yaklaşık %50’lik değeriyle Ethereum. Web3 lideri olan Ethereum’da yaşanan altyapı sorunları, yatırımcılar ve geliştiriciler tarafından ele alınıyor. Ancak DeFi sistemi büyüdükçe, Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi diğer blok zincirleri de DeFi ekosistemlerini değerli protokollerle zenginleştiriyor.

DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje

Ethereum ve Yerel Tokenı Ether

Ethereum, DeFi sisteminin büyümesiyle birlikte değerini artırarak alıcıları ve paydaşları ödüllendirmeye devam edecek. Ethereum’un yerel tokenı Ether, DeFi sisteminin büyümesiyle birlikte değer kazanıyor. Katman-1 blok zincirleri kendi yerel tokenları için güçlü bir ivme gösteriyor. SOL, ADA ve AVAX, ekosistemlerini gaz ücretleri ve staking yoluyla besleyerek fiyat performanslarını etkiliyor.

DeFi Piyasası Durgunluk Yaşarken Yatırımcılar İçin En İyi 5 Proje

Solana: Büyüyen Bir Ekosistem

Yakın zamanda 5. büyük DeFi projesi olan Solana, TVL’si 1 milyar dolara yaklaşarak büyük projeler arasına katıldı. Solana’nın sürekli büyüyen ekosistemi, merkezi olmayan finans spekülatörleri için cazip bir seçenek oluşturuyor. Solana, 2023’te en düşük fiyatına göre %500’ün üzerinde bir artış gösterdi. Ancak, MCap/TVL oranı, SOL’un aşırı satın alındığını gösteriyor.

Ethereum: Düşük MCap/TVL Oranı

Piyasayla birlikte düşüş yaşayan Ethereum, son 24 saatte %2,30 oranında geriledi. Ethereum, seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip. Bu durum, Ethereum fiyatının aşırı satılmış olduğunu gösteriyor. Ethereum’un TVL’si bir ayda %15 artış gösterdi.

Avalanche: Potansiyel Olanaklar

Solana ve Ethereum’un hemen ardından gelen Avalanche, kripto para yatırımcıları için umut verici geliştirmeler sunuyor. Avalanche’ın DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyüyor. AVAX tokenı, yıl başından bu yana %240’a yakın bir yükseliş gösterdi. Avalanche, Solana’dan sadece 26 milyon dolar daha düşük bir TVL’ye sahip.

Yeni Token Projeleri: Gelecek Vaat Eden Seçenekler

Potansiyel büyüme gösteren DeFi projelerine ek olarak, ön satışlarda yatırımcıya sunulan tokenler de iyi bir yatırım aracı olabiliyor. Bitcoin ETF Token ve Bitcoin Minetrix, bunlardan sadece ikisi.

Bitcoin ETF Token

Ethereum blok zinciri üzerinde inşa edilen Bitcoin ETF Token, Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlayan bir ERC-20 tokeni. Ön satışlarda BTCETF tokeni ile alıcıya ulaşan token, Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül verecek. Bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını artırıyor.

Bitcoin Minetrix

BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan Bitcoin Minetrix (BTCMTX), sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına olanak sağlayan bir bulut madenciliği platformu. Bitcoin Minetrix, kolay ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. BTCMTX tokeni, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir şekilde yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor.

Yukarıda bahsedilen tüm varlıklar, şu anda kripto para piyasasındaki en sağlam DeFi projeleri arasında yer alıyor. Ancak, uygun risk yönetimi bir zorunluluktur. Yeni token projelerine yatırım yapmadan önce dikkatlice araştırma yapmak ve riskleri değerlendirmek önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir