USD34,18
EURO37,02
JPY0,228700
RUB0,351500
GBP44,61
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.960,05
BTC67.298,54
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar

DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar

DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar
DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar
service

DeFi projeleri için 50 milyar dolarlık bir piyasa oluşmuş durumda. Bu da DeFi’nin dolar değerini bazı ülkelerin GSYH’sini üzerine çıkardığını gösteriyor. Kripto para piyasası ivme kaybederken, yatırımcılar daha fazla netlik arıyor. Bu yazıda, en iyi DeFi ve token projelerini ele alacağız.

En Güçlü DeFi Projeleri

Toplam kilitli değer (TVL) bakımından en büyük altcoin Ethereum. Ethereum, yaklaşık %50’lik değeriyle Web3’ün lideri konumunda. Ancak DeFi sistemi büyüdükçe Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) de kendi DeFi ekosistemlerini değerli protokollerle büyütüyorlar. ETH kodu altında işlem gören Ethereum’un yerel tokenı Ether de aynı şekilde büyümeye devam edecektir. Bu katman-1 blok zincirleri, kendi yerel tokenları için güçlü bir ivme gösterdi. SOL, ADA ve AVAX, ekosistemlerini gaz ücretleri ve staking talebi yoluyla besliyor ve bu da fiyat performanslarına yansıyor.

DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar

Solana: DeFi Spekülatörleri İçin İlginç Bir Alım

Solana, 1 milyar doların üzerinde TVL ile büyük projeler arasına girmeyi başardı. Defillama’dan alınan verilere göre, SOL’un TVL 873,13 milyon dolara ulaştı. Solana ekosistemi sürekli büyüyor ve bu da onu merkezi olmayan finans spekülatörleri için ilginç bir alım hâline getiriyor. Solana fiyatı gün içinde %7’nin üzerinde bir düşüş yaşadı ve 66,28 dolardan işlem görüyor. Ancak SOL, 2023’teki en düşük fiyatı olan 9,96 dolardan bugüne kadar %500 üzerinde artış gösterdi.

DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar

Ethereum: En Düşük MCap/TVL Oranına Sahip

Ethereum, basın saatine göre son 24 saatte %2,30 oranında geriledi. Toplam değeri 2.176 dolardan işlem gören ETH, son 24 saatte %12 hacim kaybederken bir yıl içinde %83 artış gösterdi. Ethereum ayrıca seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip. Bu durum, Ethereum’un 969 protokol arasında bölünmüş 27,527 milyar dolar toplam kilitli değer ile 9,5 orana sahip olmasından kaynaklanıyor.

DeFi Projeleri İçin 50 Milyar Dolarlık Bir Piyasa: En İyi Yatırımlar

Avalanche: Önemli Bir Proje

Avalanche, Solana ve Ethereum’un hemen ardından öne çıkan bir proje. Toplam kilitli değere göre altıncı sırada yer alan AVAX, kripto para yatırımcıları için umut verici geliştirmeler ile büyüyor. Avalanche DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyürken tokenı AVAX fiyat hareketinde geride kaldı. AVAX, 15,84 MCap/TVL oranına sahiptir ve 349 protokol arasında 841 milyon dolar toplam değer kilitlenmiştir.

Yeni Token Projeleri

Potansiyeli yüksek büyümeye sahip DeFi projelerine ek olarak, ön satışlarla yatırımcıya sunulan tokenler de iyi bir yatırım aracı olabiliyor. Bitcoin ETF Token ve Bitcoin Minetrix bunlardan yalnızca ikisi.

Bitcoin ETF Token

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Bitcoin ETF Token, Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlıyor. Ön satışlarda BTCETF belirteci ile alıcıya ulaşan token, Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül verecek. Bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttırıyor.

Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix (BTCMTX), sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasını sağlayan bulut madenciliği platformudur. BTCMTX tokenin en önemli özelliği, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırması. Böylece güvenli bir şekilde yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor. Ön satışlara başladığından bu yana 4.800.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’i satın almak oldukça kolay. Token, ETH, USDT ve kart ile satın alınabiliyor.

Yukarıda bahsedilen tüm varlıklar şu anda kripto para piyasasındaki en sağlam DeFi projeleri arasında yer alıyor. Ancak, uygun risk yönetimi bir zorunluluktur. DeFi projeleri yatırımcılar için büyük potansiyele sahip olsa da, riskleri de göz önünde bulundurmak önemlidir. Herhangi bir yatırımdan önce, kendi araştırmalarınızı yapmanız ve risk toleransınızı değerlendirmeniz önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir