USD34,25
EURO37,62
JPY0,231100
RUB0,359600
GBP44,95
EURO/USD1,10
BIST9.060,82
GR. ALTIN2.917,74
BTC61.103,29
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi’de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid

DeFi’de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid

DeFi'de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid
DeFi'de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid
service

Merkeziyetsiz sürekli swap platformları arasında son günlerde büyük bir yükseliş kaydeden Hyperliquid, işlem hacminde diğer rakiplerini geride bırakarak DeFi sahnesinde yeni liderlik pozisyonuna yükseldi. DeFiLlama’nın verilerine göre, Hyperliquid, günlük işlem hacmi bakımından en üst sıraya oturdu.

Hyperliquid’in Dikkat Çekici Yükselişi

Hyperliquid, kullanıcılarına çeşitli kaynaklardan likidite toplayarak sürekli türev işlemleri yapma imkanı sunan merkeziyetsiz bir platform. Platform aynı zamanda kaldıraçlı kripto para ticareti yapma imkanı tanıyarak kullanıcıların satın alma güçlerini artırmak için borçlanabilmelerine olanak tanıyor. Hyperliquid, Layer 1 tabanlı bir uygulama Blockchain’i olarak faaliyet gösteriyor ve Purr, Points gibi ana ağ varlıklarını kullanıyor.

DeFi'de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid

Düşük Gecikmeli Ticaret Motoru

Son aylarda Hyperliquid’in ortalama günlük işlem hacmi 1 milyar doları aştı ve bu da merkeziyetsiz ticaret platformları arasında onu öne çıkardı. Platform, saklama hizmeti sunmayan bir protokol olarak çalışıyor, bu da kullanıcıların her zaman kripto para cüzdanları aracılığıyla fonlarına erişim sağlayabildikleri anlamına geliyor. Hyperliquid’in hızlı yükselişinin bir diğer sebebi ise özel olarak geliştirilmiş düşük gecikmeli ticaret motorudur. Bu teknoloji, platformda yüksek frekanslı işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor. Hyperliquid Chain üzerinde emirler oldukça hızlı gerçekleştiriliyor ve bu özelliği özellikle sık işlem yapan yatırımcılar için büyük bir avantaj sağlıyor.

DeFi'de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid

Hyperliquid: DeFi’de Yeni Lider

Sürekli swaplar ya da “perps” olarak bilinen türev ürünler, vadeli işlemlere benzese de belirli bir son kullanma tarihine sahip değillerdir. Yatırımcılar, yeterli teminat sağladıkları sürece pozisyonlarını süresiz olarak tutabiliyorlar. İlk olarak 2016 yılında BitMex gibi merkezi kripto para borsalarında geliştirilen bu ürünler, son yıllarda merkeziyetsiz platformlarda hızla yaygınlaşmaya başladı.

DeFi'de 1.39 Milyar Dolarlık İşlem Hacmiyle Yeni Lider: Hyperliquid

Hyperliquid, DeFi alanında önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor ve düşük gecikmeli ticaret motoru, kullanıcılara sunduğu likidite çeşitliliği ile işlem hacminde zirveye ulaşarak geleceğin DeFi platformları arasında yerini alıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir