USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC61.952,55
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi’de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri

DeFi’de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri

DeFi'de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri
DeFi'de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri
service

DeFi ekosistemindeki Toplam Kilitli Değer (TVL) 50 milyar doların üzerine çıkarak önemli bir büyüme gösterirken, kripto para piyasası genelinde ivme kaybı yaşanıyor. Bu durum yatırımcıların piyasanın geleceği konusunda daha fazla netlik aradığını gösteriyor. DeFi ekosistemi büyümeye devam ederken, değerli protokollerle zenginleşen Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi platformlar öne çıkıyor.

En Güçlü DeFi Projeleri

Ethereum, yaklaşık yüzde 50’lik değeri ile Web3’ün lideri konumunda ve toplam kilitli değerde en yüksek hacme sahip altcoin. Ancak altyapı sorunları yatırımcılar ve geliştiriciler tarafından ele alınıyor. DeFi sistemi büyüdükçe Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) DeFi ekosistemlerini değerli protokollerle zenginleştiriyor.

DeFi'de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri

Solana ve Ethereum

Solana, 1 milyar dolara yakın TVL ile büyük projeler arasında yer almayı başardı. Solana’nın Toplam Kilitli Değeri 873,13 milyon doları aştı. Solana ekosistemine değer katmaya devam ederse token’ın artan talebi haklı çıkarılabilir. Ethereum, seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip. Ethereum’un TVL’si bir ayda yüzde 15 artış gösterdi ve 24 saatlik DeFi hacmi 1,31 milyar dolar oldu.

DeFi'de 50 Milyar Doları Aşan Toplam Kilitli Değer: En İyi DeFi ve Token Projeleri

Avalanche

Avalanche, Solana ve Ethereum’un ardından öne çıkan bir proje olarak ele alınabilir. Avalanche DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyüyor. AVAX, 15,84 MCap/TVL oranına sahip ve 349 protokol arasında 841 milyon dolar toplam değer kilitlenmiştir.

Yeni Token Projeleri

Potansiyel büyümeye sahip DeFi projeleri ile birlikte ön satışlarla yatırımcıya sunulan tokenler de iyi bir yatırım aracı oluyor. Bitcoin ETF Token ve BTC madenciliği üzerine kurulu Bitcoin Minetrix bunlardan yalnızca ikisi.

Bitcoin ETF Token

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen ve Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlayan Bitcoin ETF token, yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açılan bir ERC-20 tokeni olarak piyasaya çıkıyor. Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül verecek.

Bitcoin Minetrix

BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan Bitcoin Minetrix (BTCMTX), sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına olanak sağlayan bulut madenciliği platformudur. BTCMTX tokenin en önemli özelliği, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırması.

Yukarıda bahsedilen tüm varlıklar şu anda kripto para piyasasındaki en sağlam DeFi projeleri arasında yer alıyor. Ancak uygun risk yönetimi bir zorunluluktur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir