USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi’nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar

DeFi’nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar

DeFi'nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar
DeFi'nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar
service

Kripto para piyasası, yatırımcıların gelecek hakkında daha fazla kesinlik aradığı için ivme kaybederken, DeFi projeleri dikkat çekici bir istikrar sergiliyor. Bu makale, kripto piyasası durulurken satın alınabilecek en iyi DeFi ve token projelerini inceliyor. Toplam kilitli değer (TVL) 50 milyar doların üzerinde seyrediyor ve DeFi’nin bazı ülkelerin GSYH’sini aştığı gerçeği, sektörün büyümesini gözler önüne seriyor.

En Güçlü DeFi Projeleri

DeFi’nin lideri Ethereum, toplam kilitli değer bakımından en yüksek hacme sahip altcoin. Yaklaşık %50’lik değeriyle Web3’ün öncüsü olan Ethereum’da altyapı sorunları yatırımcılar ve geliştiriciler tarafından ele alınıyor. DeFi ekosistemi büyüdükçe Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX) gibi projeler de değerli protokollerle gelişiyor. Ethereum’un yerel tokenı Ether, DeFi sisteminin büyümesiyle birlikte değer kazanıyor ve alıcılarını ve paydaşlarını ödüllendiriyor. Katman-1 blok zincirleri, yerel tokenları için güçlü bir ivme gösteriyor. Solana, Cardano ve Avalanche, ekosistemlerini gaz ücretleri ve staking talebi yoluyla besliyor ve bu da fiyat performanslarına yansıyor.

DeFi'nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar

Solana ve Ethereum

Solana, 1 milyar dolara yakın TVL ile büyük DeFi projeleri arasına girdi. Defillama’dan alınan en güncel verilere göre Toplam Kilitli Değeri 873,13 milyon dolar olan SOL, sürekli büyüyen ekosistemi ile merkezi olmayan finans spekülatörleri için ilgi çekici bir alım haline geliyor. Solana, gün içinde %7’nin üzerinde bir düşüş yaşasa da 2023’teki en düşük fiyatı olan 9,96 dolardan bugüne kadar %500 üzerinde artış gösterdi. Yıllık artış, SOL’un MCap/TVL oranını olumsuz etkiledi, ancak Solana ekosistemine değer katmaya devam ederse bu durum gelecekte değişebilir. Ethereum ise basın saatine göre son 24 saatte %2,30 oranında geriledi. Toplam değeri 2.176 dolardan işlem gören ETH, son 24 saatte %12 hacim kaybederken bir yıl içinde %83 artış gösterdi. Ethereum, seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip, bu da aşırı satılmış varlıklara işaret ediyor. Ethereum’un TVL’si bir ayda %15 artış gösterdi ve 24 saatlik DeFi hacmi 1,31 milyar dolar oldu.

DeFi'nin En İyi 10 Projesi: Kripto Piyasası Durulurken Kazanç İçin Fırsatlar

Avalanche

Avalanche, Solana ve Ethereum’un hemen ardından öne çıkan bir proje. Toplam kilitli değere göre altıncı sırada yer alan AVAX, kripto para yatırımcıları için umut verici geliştirmeler ile büyüyor. Avalanche DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyürken tokenı AVAX fiyat hareketinde geride kaldı. Son fiyat analizi yakın gelecekte daha fazla kazanç potansiyeli olduğunu gösteriyor. Avalanche’ın yerel tokenı AVAX, basın saatine göre gün içinde %11’lik bir düşüşle 36,17 dolardan işlem görüyor. Yıl başından bu yana %240’a yakın bir yükseliş gösteren token, kasım ayında DeFi protokolleri ile öne çıktı. AVAX, 15,84 MCap/TVL oranına sahiptir ve 349 protokol arasında 841 milyon dolar toplam değer kilitlenmiştir.

Yeni Token Projelerine Kısa Bir Bakış

Potansiyel büyümeye sahip DeFi projelerinin yanı sıra ön satışlarla yatırımcıya sunulan tokenler de iyi bir yatırım aracı oluyor. Bitcoin ETF haberleri üzerine kurulu olan Bitcoin ETF Token ve BTC madenciliği üzerine kurulu Bitcoin Minetrix bunlardan yalnızca ikisi. Bitcoin ETF Token, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edildi ve Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlıyor. Ön satışlarda BTCETF belirteci ile alıcıya ulaşan token, Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül verecek. Bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttırıyor. Bitcoin Minetrix ise BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan bir bulut madenciliği platformu. Gelecek 10 yıl boyunca sorunsuz BTC madenciliği yapmaya imkân veren Bitcoin Minetrix, kolay ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. BTCMTX tokenin en önemli özelliği, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırması.

DeFi projeleri, kripto piyasasının ivme kaybı sırasında istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Solana, Ethereum, Avalanche ve yeni token projeleri gibi örnekler, yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor. Ancak, yatırımlarda her zaman risk yönetimi ön planda tutulmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir