Denizlerde bu yıl palamut bolluğu dikkat çekerken, Marmara Denizi’nde müsilaj nedeniyle avcılıkta sorunlar yaşandı.
Palamut Bolluğu Balıkçılara ve Vatandaşa Yaradı
Bu sezon denizlerde palamut bolluğu yaşandı. Yaklaşık 50 bin ton palamut avlandı ve hem balıkçılar hem de vatandaşlar bu bolluktan faydalandı.
Hamsi Avcılığında Kota Uygulaması Başladı
Eylül ayından itibaren hamsi avcılığı için kota uygulaması devreye alındı. Kontrollerle yasa dışı avcılık önlendi ve düzenli bir avcılık gerçekleşti.
Hamsi Sezonu 100 Bin Tonla Kapandı
Bu yıl hamsi yeterli boya ulaşmasa da yaklaşık 100 bin ton avlandı. Genel olarak iyi bir sezon geçti.
Marmara Denizi’nde Müsilaj Balıkçılığı Etkiledi
Marmara Denizi’nde müsilaj yeniden ortaya çıktı. Bu durum, balıkçıların sezonu erken kapatmasına neden oldu. İlerleyen yıllar için önlemler alınması gerekiyor.
Balıkçılık Sektöründen 2 Milyar Dolar İhracat
Balıkçılık sektörü, yıllık ihracatta 2 milyar doları aştı. Bu alanda artış ivmesi devam ediyor ve sektör büyüyor.
Denizlerde palamut bolluğu ve ihracat artışı sektörü genel olarak olumlu etkiledi. Ancak Marmara’daki müsilaj için acil önlemlere ihtiyaç var.