USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.708,70
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor!

Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor!

Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor!
Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor!
service

Dev bankalar altcoin piyasalarına 100 milyon dolarlık bir yatırım yaparak sektörde büyük bir hareketlilik başlattı. Standart Chartered’ın yatırım kolu Sc Ventures ve Japon finans devi SBI Holdings, blockchain tabanlı ödemeler, Web3, metaverse ve merkeziyetsiz finans alanlarına odaklanacaklarını duyurdu.

Ortak Girişim Birleşik Arap Emirlikleri’nde

İki şirketin yatırımları Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olacak ve küresel çapta C serisi tohum yatırımları da içerecek. Sc Ventures CEO’SU Alex Manson, ortak girişimin Zodia Custody ve Zodia Markets gibi girişimlere ve Ripple, Metaco gibi fintech’lere yaptıkları yatırımlardan gelen deneyimleri kullanacağını belirtti.

Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına 100 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor!

SBI Holdings’ten Dev Yatırım

SBI Holdings, ortaklığa ek olarak Web3, metaverse ve yapay zeka konularına odaklanmak için 664 milyon dolarlık bir fon oluşturacak. Fonun 2023 sonunda aktif hale gelmesi bekleniyor.

Dev Bankalar Altcoin Piyasalarına Dikkat: Dev Bankalar Geliyor!

SBI Holdings, bu fonla Japonya’daki start-up’ları desteklemeyi hedefliyor. Ülkede 663 milyon dolarlık çok az sayıda risk sermaye fonu bulunması, bu fonun 150-200 şirket arasında paylaştırılmasını sağlayacak.

Küresel Rekabet

SBI yöneticisi, start-up’ları destekleyerek rekabet ortamını geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Küresel rekabet edebilecek start-up’ları finansal olarak güçlendirmek için güçlü bir sağlayıcıya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Dev bankaların altcoin piyasasına yaptığı bu büyük yatırımlar, sektörün geleceği için önemli bir dönüm noktası olabilir. Geleneksel finans kuruluşlarının bu alana gösterdiği ilgi, blockchain teknolojisinin daha da yaygınlaşmasını sağlayabilir. Bu durum, altcoin piyasasının büyümesine ve gelişmesine önemli katkı sağlayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir