USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Dolandırıcılar, Pavel Durov’a Destek İçin Sahte Bağış Topluyor!

Dolandırıcılar, Pavel Durov’a Destek İçin Sahte Bağış Topluyor!

Dolandırıcılar, Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Topluyor!
Dolandırıcılar, Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Topluyor!
service

Dolandırıcılar, Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasından faydalanarak sahte bağış kampanyaları yürütüyor ve insanları paralarını kaybetmeye zorluyor.

Pavel Durov’un Tutuklanması ve Sahte Bağış Kampanyası


Kaspersky uzmanları, Telegram kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanmasıyla ilgili haberlerden faydalanan dolandırıcıları ortaya çıkardı. Dolandırıcılar, Durov’un yasal savunması ve küresel bir farkındalık kampanyası için bağış toplandığını iddia eden e-postalar dağıtarak insanları kandırmaya çalışıyor.
Dolandırıcılar, Pavel Durov'a Destek İçin Sahte Bağış Topluyor!

Sahte Bağış Kampanyası Nasıl Çalışıyor?


Dolandırıcılar, insan hakları örgütlerini taklit ederek Pavel Durov’un özgürlüğünü güvence altına almaya kararlı olduklarını iddia ediyor. İnsanları BTC, ETH ve TRX gibi kripto paralarla bağış yapmaya teşvik ediyorlar. Ancak bu bağışlar doğrudan dolandırıcıların cüzdanlarına gidiyor.

Dolandırıcılık E-Postaları Nasıl Tanınır?


Spam filtrelerini atlatmak için dolandırıcılar mesajlardaki ifadeleri sürekli değiştiriyor. ‘Yardım’, ‘destek’, ‘bağış’ gibi kelimeleri kullanarak insanları kandırmaya çalışıyorlar. Ayrıca, sözde fon sağlayan kuruluşun adı her e-postada farklılaşıyor.

Pavel Durov’un ekibi herhangi bir resmi bağış toplama duyurusu yapmadı. Bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmak ve resmi kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir