USD34,15
EURO37,19
JPY0,229000
RUB0,352500
GBP44,51
EURO/USD1,09
BIST9.003,97
GR. ALTIN2.941,26
BTC67.272,32
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Druckenmiller: Piyasalar Trump’ın Kazanacağına İkna Oldu

Druckenmiller: Piyasalar Trump’ın Kazanacağına İkna Oldu

Druckenmiller: Piyasalar Trump'ın Kazanacağına İkna Oldu
Druckenmiller: Piyasalar Trump'ın Kazanacağına İkna Oldu
service

ABD seçimlerinin sonucuna dair piyasaların nasıl konumlandığı, ünlü yatırımcı Stanley Druckenmiller’ın dikkatini çekti. Druckenmiller, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, son 12 günde piyasaların Trump’ın kazanacağına çok ikna olmuş gibi göründüğünü belirtti. Bu durumun banka hisselerinde ve kripto para piyasasında gözlemlenebileceğini ifade etti.

Piyasanın Trump’a İnancı

Druckenmiller, piyasanın son haftalarda Trump’ın kazanacağına dair işaretler verdiğini söyledi. Banka hisselerinin ve kripto para piyasasının bu beklentiyi yansıttığını ifade etti. Ancak, kendisi ne Trump’a ne de Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e oy vereceğini açıkladı.

Druckenmiller: Piyasalar Trump'ın Kazanacağına İkna Oldu

Druckenmiller’ın Siyasi Görüşleri

Druckenmiller, Trump’ı ‘palavracı’ olarak nitelendirdi ve başkanlık için yeterince ağırbaşlı olmadığını belirtti. Harris’in başkanlığının ise iş dünyası için kötü olacağını söyledi. Druckenmiller, ne Trump’ın ne de Harris’in kampanyasına bağış yapmadı.

Druckenmiller: Piyasalar Trump'ın Kazanacağına İkna Oldu

Druckenmiller’ın açıklamaları, ABD seçimlerinin piyasalar üzerindeki etkisinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Piyasaların Trump’ın kazanacağına ikna olması, seçim sonuçlarının ekonomik ve finansal piyasalarda büyük değişikliklere yol açabileceğine işaret ediyor. Ancak, Druckenmiller’ın kişisel siyasi görüşleri, Trump’ı ‘palavracı’ olarak nitelendirmesi ve Harris’in başkanlığını eleştirmesi, piyasaların beklentileri ile örtüşmüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir