USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.128,25
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023’te Ne Bekleniyor?

Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023’te Ne Bekleniyor?

Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023'te Ne Bekleniyor?
Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023'te Ne Bekleniyor?
service

Dünya genelinde enflasyon mücadelesi sürüyor, ancak 2023 yılında enflasyonun düşüş eğilimi gözlemleniyor. Birçok ülkenin ekonomi politikalarıyla paralel ilerleyen bu düşüş, farklı bölgelerde farklı hızlarda gerçekleşiyor. Ancak, artan faiz oranlarına rağmen yapışkan yüksek enflasyon, başta hizmet sektöründe olmak üzere birçok hükümeti ve merkez bankasını zorlamaya devam ediyor.

Enflasyon Düşüşü Devam Ediyor

Uzun yıllar düşük seyreden enflasyon oranı, özellikle Kovid-19 salgını sonrasındaki toparlanma sürecinde yükseliş trendine girdi. Salgının ardından ekonomik toparlanmada parasal teşviklerin etkisiyle tüketici talebi, arz tarafında yaşanan sıkıntılara göre daha hızlı arttı, bu da enflasyondaki güçlenmeye katkı sağladı. Artan faiz oranları ve tedarik zincirlerindeki iyileşmeler enflasyonun azalmasına yardımcı oldu.

Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023'te Ne Bekleniyor?

Yapışkan Enflasyon ve Merkez Bankaları

Ancak, özellikle hizmet sektöründe, enflasyonun yapışkanlığı endişeler yaratmaya devam ediyor. Merkez bankaları, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını artırmaya devam ediyor. Yüksek enflasyonun, tüketici gücünü azaltması ve ekonomik büyümeyi yavaşlatması, hükümetler ve merkez bankaları için zorlu bir denge yaratıyor.

Dünya Ekonomilerinde Enflasyon Mücadelesi: 2023'te Ne Bekleniyor?

Küresel ekonomilerde enflasyon mücadelesi devam ediyor. Enflasyonun düşüş trendi, ekonomik büyüme ve istihdam üzerindeki etkileriyle dikkatle izleniyor. Merkez bankaları, enflasyonu hedeflenen seviyeye indirmek için faiz oranlarını artırmaya devam edebilir. Ancak, enflasyonun yapışkanlığı ve ekonomik belirsizlikler, gelecekteki gelişmeleri belirsiz kılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir