USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. EBRD, Türkiye’de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor

EBRD, Türkiye’de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor

EBRD, Türkiye'de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor
EBRD, Türkiye'de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor
service

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de yeşil enerji dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Borusan EnBW Enerji’ye 60 milyon dolarlık kredi sağladı. Bu kredi, Sivas ve Tekirdağ’da 116 MW’lık yeni rüzgar enerjisi santrallerinin inşa edilmesi için kullanılacak.

Rüzgar Enerjisi Yatırımları Türkiye’nin Yeşil Dönüşümüne Katkı Sağlıyor

Borusan Holding ve EnBW AG’nin ortak girişimi olan Borusan EnBW Enerji, halihazırda 730 MW yenilenebilir enerji kapasitesi işletiyor. Yeni projelerin tamamlanmasıyla bu kapasite 935 MW’a ulaşacak. Rüzgar enerjisi santralleri, yılda 382 GWh yenilenebilir enerji üretecek ve CO2 emisyonlarını 243 bin ton azaltacak.

EBRD, Türkiye'de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor

EBRD ve Borusan EnBW Enerji’nin Ortak Vizyonu

EBRD Sürdürülebilir Altyapı Grubu’nda Enerji Avrasya, Orta Doğu ve Afrika Direktörü Aida Sitdikova, Türkiye’nin yeşil enerji hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olan bu yatırımın emisyonları azaltmak ve ülkenin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

EBRD, Türkiye'de 60 Milyon Dolarlık Rüzgar Enerjisi Projesini Destekliyor

Borusan EnBW Enerji’nin Yeşil Enerjiye Olan Taahhüdü

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, yeni rüzgar enerjisi santralleri için sağlanan finansmanın şirketin yeşil dönüşüme olan bağlılığının somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Amasyalı, projelerin enerji arz güvenliğini artırarak ülkenin enerji ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacağını ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atacağını belirtti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İklim Değişikliğiyle Mücadele

Borusan EnBW Enerji, proje kapsamında erkek egemen enerji sektöründe fırsat eşitliği politikalarını geliştirerek ve sahadaki teknik pozisyonlarda kadın temsilini artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye devam edecek. Ayrıca iklimle ilgili riskler ve fırsatlarla ilgili olarak yönetişim ve hesap verebilirlikte iyileştirmeler uygulayacak.

EBRD’nin Borusan EnBW Enerji’ye sağladığı 60 milyon dolarlık kredi, Türkiye’nin yeşil enerji dönüşümünde önemli bir adım olarak görülüyor. Bu yatırım, ülkenin yenilenebilir enerji kapasitesini artırarak sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım atılmasını sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir