USD34,25
EURO37,81
JPY0,234200
RUB0,362400
GBP45,03
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.930,14
BTC61.049,13
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ECB Başkanı Lagarde: Fed ile Konuşuyoruz Ama Eşgüdümlü Çalışmıyoruz – Enflasyon Hedefi %2’de

ECB Başkanı Lagarde: Fed ile Konuşuyoruz Ama Eşgüdümlü Çalışmıyoruz – Enflasyon Hedefi %2’de

ECB Başkanı Lagarde: Fed ile Konuşuyoruz Ama Eşgüdümlü Çalışmıyoruz - Enflasyon Hedefi %2'de
ECB Başkanı Lagarde: Fed ile Konuşuyoruz Ama Eşgüdümlü Çalışmıyoruz - Enflasyon Hedefi %2'de
service

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Fed Başkanı Jerome Powell ile iletişim halinde olduklarını ancak eşgüdümlü çalışma olmadığını açıkladı. Lagarde, son dönemde Euro Bölgesi’nde yaşanan enflasyonun yavaşlamasına rağmen %2 enflasyon hedeflerine ulaşmak için kararlı olduklarını vurguladı.

Lagarde: Fed ile İletişim Halindeyiz

Lagarde, bir televizyon programında Fed Başkanı Powell ile iletişim halinde olduklarını doğruladı ancak eşgüdümlü çalışma olmadığını belirtti. Lagarde, her iki merkezin de kendi ekonomik koşullarına göre hareket ettiğini vurguladı.

ECB Başkanı Lagarde: Fed ile Konuşuyoruz Ama Eşgüdümlü Çalışmıyoruz - Enflasyon Hedefi %2'de

Euro Bölgesi’nde Enflasyon Yavaşlıyor

Euro Bölgesi’nde enflasyon belirgin şekilde yavaşladı ve bu ay da yavaşlamaya devam etmesi bekleniyor. Lagarde, ECB’nin enflasyonu %2 hedefine çekmek için kararlı olduğunu ve gerekli adımları atacağını belirtti.

ECB, Enflasyon Hedefini %2’de Tutmak İstiyor

Lagarde, ECB’nin %2 enflasyon hedefini yakalamak için kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için gerekli adımları atacağını ifade etti. Lagarde, Ağustos ayında yıllık tüketici fiyat artışının %2,2 olduğunu ancak %2 hedefine yakın olduklarını vurguladı.

ECB Başkanı Lagarde, Fed ile iletişim halinde olsalar da eşgüdümlü çalışma olmadığını ve Euro Bölgesi’nde enflasyonun yavaşladığını belirtti. Lagarde, ECB’nin %2 enflasyon hedefini yakalamak için kararlı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için gerekli adımları atacağını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir