USD34,27
EURO37,20
JPY0,230700
RUB0,362600
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
BTC68.738,18
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ECB: Enflasyon 2025’te %2’ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek

ECB: Enflasyon 2025’te %2’ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek

ECB: Enflasyon 2025'te %2'ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek
ECB: Enflasyon 2025'te %2'ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek
service

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Euro bölgesinde tüketici enflasyonunun 2025 yılında ECB’nin %2 hedefine ulaşacağını söyledi. Bu açıklama, ECB’nin enflasyonla mücadele konusunda iyimser olduğunu gösteriyor.

Enflasyon Hedefine Ulaşma

Villeroy, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, “Enflasyonu yenmek için iyi bir yoldayız ve bu aslında iyi bir haber. Önümüzdeki aylarda bazı geçici toparlanmalar olabilir, ancak bu teknik bir etkidir. Büyük dış şoklar olmazsa, önümüzdeki yıl enflasyonda %2’ye ulaşacağız, muhtemelen önümüzdeki yılın başında.” dedi.

ECB: Enflasyon 2025'te %2'ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek

Faiz İndirimleri Devam Edecek

ECB, Eylül ayında yayınladığı tahminledinde enflasyonun %2’ye ancak önümüzdeki yılın son çeyreğinde ulaşılacağını öngörüyordu. Merkez bankası bu yıl borçlanma maliyetlerini üç kez düşürdü ve piyasalar, bazı yatırımcıların yarım puanlık daha büyük bir hamlenin oyunda olabileceğini düşündüğü Aralık ayından başlayarak önümüzdeki birkaç toplantıda bir dizi indirime bahis oynuyor. Villeroy, “Muhtemelen başka faiz indirimleri de olacak. Ancak verilere bağlı olarak karar vereceğiz. Ben çevik pragmatizm çağrısı yapıyorum: Çevik çünkü hareket etmeli ve yapabildiğimizde oranları düşürmeliyiz. Pragmatizm, çünkü verilere bakmalı ve ağaçlar için ormanı gözden kaçırmamalıyız.” dedi.

ECB: Enflasyon 2025'te %2'ye Düşecek, Faiz İndirimleri Devam Edecek

ECB’nin enflasyon hedefine ulaşma konusunda iyimser olması ve faiz indirimlerini sürdürme olasılığı, ekonomik büyüme ve istihdam için olumlu bir işaret. Ancak, küresel ekonomideki belirsizliklerin devam etmesi, ECB’nin politikalarını dikkatle izlemesi gerektiğini gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir