USD34,30
EURO37,52
JPY0,231100
RUB0,355300
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.013,51
GR. ALTIN2.914,15
BTC60.748,06
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ECB Yetkilisi: Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak, İşte Detaylar!

ECB Yetkilisi: Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak, İşte Detaylar!

ECB Yetkilisi: Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak, İşte Detaylar!
ECB Yetkilisi: Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak, İşte Detaylar!
service

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Piero Cipollone, regülatörlerin kripto paralar için yeni bir sermaye piyasası oluşturma sürecinde kritik bir rol oynayacağını belirtti. Bu beklentiler kripto paraların gelecekte çok daha büyük hacim gören bir pazara dönüşebileceğini ima ediyor.

Tokenizasyon ve Finansa Entegrasyon

Frankfurt’ta gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada Cipollone, yeni dijital varlık teknolojilerinin Avrupa’da finansal entegrasyonu geliştirme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bulunduğu bölgelerdeki piyasa karmaşıklıkları ve düzenleyici parçalanmanın finansal entegrasyonu zorlaştırdığını vurguladı.

ECB Yetkilisi: Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak, İşte Detaylar!

Dijital Gelecek ve Finansal Altyapı

Cipollone, dijital teknolojideki son gelişmelerin, dijital varlıklar için entegre bir Avrupa sermaye piyasası oluşturma fırsatını sunduğunu ifade etti. Bu süreçte yetkililerin, finansal kurumların tokenizasyon potansiyelini araştırması ışığında harekete geçmeleri gerektiğini belirtti.

Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak mı?

Cipollone, tokenizasyon ve dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) çözümlerinin, Avrupa’da bir sermaye piyasası birliği oluşturulmasını engelleyen teknolojik engelleri aşabileceğini belirtti. Yetkililerin harekete geçmemesinin parçalanmaya yol açabileceği konusunda uyardı.

Dijital Gelecek ve Finansal Altyapı

Cipollone, “Gelecekte paranın ve menkul kıymetlerin artık elektronik, kayıtlı hesaplarda değil, her biri senkronize bir kopyaya sahip traderlar ağı üzerinden dağıtılmış defterlerde ‘yaşadığını’ hayal edin” dedi. Bu geçişin, mevcut finansal altyapıların parçalanmasıyla mücadeleye yardımcı olabileceğini ifade etti.

Kriptolar İçin Yeni Bir Sermaye Piyasası Oluşacak mı?

Cipollone, dijital varlıklar için entegre bir sermaye piyasası oluşturmanın, giriş engellerini azaltacağını ve finansal altyapının mevcut parçalanmasını hafifleteceğini ekledi. Bu hamlenin Avrupa’nın ekonomik entegrasyonunu güçlendirebileceğini söyledi.

Dijital varlık teknolojilerinin finansal piyasaları dönüştürme potansiyelinin farkında olan Cipollone, düzenleyicilerin bu dönüşümü desteklemesi gerektiğini belirtti. Bu yaklaşımın Avrupa’nın küresel finansal rekabette daha sağlam bir konuma gelmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor. RWA ve geleneksel finansın kripto paraları temsil eden Ethereum $2,383 gibi akıllı sözleşme ağları üzerinden blockchain‘e taşınması bize kriptonun çok daha geniş, küresel kullanım alanları olabileceğini hatırlıyor. Regülatörlerin dijital varlıklar için yeni bir sermaye piyasası oluşturmadaki rolleri, Avrupa’nın finansal entegrasyon hedeflerine ulaşmasında belirleyici olabilir. Bu süreçte atılacak adımların, piyasaların daha entegre ve verimli hale gelmesini sağlayacağı bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir